20.7.2021 14:48

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία για την ασφάλεια των προσκυνητών της Αγίας Μαρκέλλας

Από το απόγευμα της Τετάρτης 21/7 αναμένεται να ξεκινήσει η προσέλευση εκατοντάδων προσκυνητών στο προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας και αναμένεται να κορυφωθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης 22/7.

Ήδη εκατοντάδες Χιώτες αλλά κι επισκέπτες του νησιού, ετοιμάζονται προκειμένου να διανύσουν την απόσταση των 46 χιλιομέτρων με τα πόδια, μία εμπειρία ιδιαίτερη και ξεχωριστή, ειδικά για τους λάτρεις του αθλητισμού.

Από το βράδυ του Τετάρτης μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης, η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι αυξημένη τόσο στην Ε.Ο. Χίου- Βολισσού όσο και στην Ε.Ο. Χίου – Αυγωνύμων.

Η Τροχαία υπογραμμίζει την ανάγκη χρήσης κράνους και ζώνης για τους οδηγούς των οχημάτων, την αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ από τους οδηγούς καθώς και τη συμμόρφωση των ποδηλατών με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επιπλέον οι περιπατητές θα πρέπει να φορούν ανοιχτόχρωμα ρούχα με ανακλαστικές ενδείξεις για να γίνονται ορατοί στο σκοτάδι, να φέρουν φακό κεφαλής και να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα από αυτό που κινούνται τα οχήματα.

Προσοχή στις σκηνές

Το Λιμεναρχείο έχει αναλάβει την εποπτεία του αιγιαλού. Έτσι οι κατασκηνωτές θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των λιμενικών και να αποφεύγουν το στήσιμο σκηνών σε σημεία όπου απαγορεύεται.

Θα βρείτε βοήθεια στον δρόμο

Επιπλέον σε σειρά υποστηρικτικών δράσεων προς τους προσκυνητές της Αγίας Μαρκέλλας θα προχωρήσει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου την παραμονή της εορτής της Αγίας.

Συγκεκριμένα ειδικά προς τούτο συνεργεία θα προσφέρουν νερό και αναψυκτικά στους πεζοπόρους προσκυνητές και θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό αντιπυρικής προστασίας στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ