28.8.2013 16:34

Ατμός με πλεονέκτημα τόνου

ΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΟΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΤΟ ΙΩΝΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Ο ατμός μπαίνει στο αυλάκι πια και ο στόχος της ενεργειακής κάλυψης του Ιωνικού κολυμβητηρίου από τον θερμό αέρα που παράγεται από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, είναι θέμα ημερών.

Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν, η σύνδεση έχει γίνει και απομένουν οι τελικές δοκιμές για να λειτουργήσει το σύστημα που θα δίνει θερμό αέρα στο κολυμβητήριο, την εξασφαλίζοντας την ενεργειακή του επάρκεια και μειώνοντας κατακόρυφα τα υπέρογκα ποσά που δαπανούνταν για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Οι υπεύθυνοι του κολυμβητηρίου είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξοι με τον Οδ. Μαράτσο να δηλώνει στον «π»: «Αν είναι πολύς ο ατμός θα μπορούμε να καλύψουμε όλο το κολυμβητήριο».

Η τελικές δοκιμές θα γίνουν όταν γεμίσουν οι πισίνες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης που πραγματοποιούνται μέσα στο κολυμβητήριο. Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι τα συνεργεία προσδοκούν στη σύνδεση με το σύστημα και των δυο πισίνων, μικρής και μεγάλης αλλά και των κλιματιστικών μηχανών με προοπτική όταν υπάρχει μεγάλη ποσότητα ατμού, να θερμαίνεται εκτός από τις πισίνες και όλο το κολυμβητήριο.

«Αν δε τελειώσουν όλα να γεμίσει η δεξαμενή δεν μπορεί να ξεκινήσει η σύνδεση.

Η απόδοση θα φανεί με το νερό που θα μπει μέσα στην πισίνα. Με τα δεδομένα τα τωρινά, επειδή μπήκαν καινούργιοι λέβητες, το φορτίο της ΔΕΗ αυξάνεται συνεχώς  αφού ανάλογα αυξάνονται οι απαιτήσεις των καταναλωτών, πιστεύω ότι φορτία που θα βγάζει το εργοστάσιο για την κατανάλωση του κόσμου θα είναι τέτοια που θα μπορεί να μας καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης του πετρελαίου» ανέφερε ο κ. Μαράτσος.

Εφεδρικά το πετρέλαιο

Το πετρέλαιο θα υπάρχει στο κολυμβητήριο και θα λειτουργεί ως εφεδρικό σύστημα για τη διατήρηση της θερμοκρασίας ή τη διαμόρφωση της στα επιθυμητά όριο +_ ενά βαθμό.

«Η θερμοκρασία που θέλουμε εμείς είναι 26 βαθμοί. Με αυτό το σύστημα έχεις διπλή επιλογή. Έχεις το πλεονέκτημα ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή και ώρα να βάλεις μπροστά και το πετρέλαιο και να δώσεις τη διαφορά θερμοκρασίας.

Πιστεύω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά. Με τα δεδομένα τα παλιά κερδίζαμε έναν τόνο την ημέρα, σήμερα θα πάμε ακόμη καλύτερα» κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ