14.10.2016 11:25

Άστεγοι οι «Σκηνοβάτες» μετά την απόφαση της ΔΗΚΕΧ να σφραγίσει το κτίριο της Λάδης

«Χαρτί μιλήσει, καρδιά ραγίσει» λέει ο σοφός λαός μας και στην περίπτωση της απόφασης της ΔΗΚΕΧ να «σφραγίσει» τον χώρο του δημοτικού ακινήτου της οδού Λάδης και να μην επιτρέψει τη χρήση του στα  μέλη της θεατρικής ομάδας «Σκηνοβάτες» φαίνεται να ταιριάζει γάντι. 

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παυλιδάκη,  μέλος της Θ.Ο.  των Σκηνοβατών, η  διοίκηση της ΔΗΚΕΧ, δίχως προηγουμένως να έχει ενημερώσει κανέναν, άλλαξε τις κλειδαριές στις πόρτες του κτιρίου της οδού Λάδης, που είχε παραχωρηθεί, κατά τον κ. Παυλιδάκη,  προς χρήση στη θεατρική του ομάδα, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η είσοδος στο χώρο. «Είχαμε προφορικές διαβεβαιώσεις ότι ο χώρος θα μας παραχωρούνταν για πρόβες. Μάλιστα είχαμε υποβάλλει και αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο για παραχώρηση του και όλοι μας διαβεβαίωναν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα.  Και πράγματι δεν υπήρχε αφού όλο αυτό τον καιρό εκεί κάναμε πρόβες. Τι άλλαξε ξαφνικά», αναρωτιέται ο Γιώργος Παυλιδάκης, συμπληρώνοντας ότι οι «Σκηνοβάτες» έμειναν «άστεγοι» και αναζητούν πλέον νέο χώρο.

Καθήκον μου η ασφάλεια των αντικειμένων του ΔΗΠΕΘΕ

Την προστασία και ασφάλεια των αντικειμένων του υπό εκκαθάριση ΔΗΠΕΘΕ που φυλάσσονται στον χώρο της Λάδης επικαλείται ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Γιώργος Κερμπάτσος, θέλοντας να δικαιολογήσει την απόφαση του για το άλλαγμα των κλειδαριών των θυρών του κτιρίου. « Δεν μου έχει κοινοποιηθεί καμία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που να παραχωρεί τον χώρο. Ως εκ τούτου είμαι υποχρεωμένος να ασφαλίσω το χώρο ώστε να μην χαθούν αντικείμενα που ανήκουν στο ΔΗΠΕΘΕ που είναι σε διαδικασία εκκαθάρισης», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ