4.3.2015 18:24

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥ: Κατασχέσεις όπλων και δικογραφίες για όσους δεν ανανεώνουν την άδεια οπλοκατοχής

Σε κατασχέσεις όπλων και δικογραφίες σε βάρος όσων οι άδειες έχουν λήξει, και δεν μπήκαν στον κόπο να τις ανανεώσουν, προχωράει η άμεσα η Ασφάλεια Χίου σε μία προσπάθεια να συνετίσει τους παραβάτες που ολοένα κι αυξάνονται.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις στη Χίο υπάρχουν πάνω από 7.000 άδειες όπλων, με τους περισσότερους κατόχους να μην μπαίνουν στη διαδικασία να τις ανανεώσουν εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο ενώ τον υπόλοιπο χρόνο δεν υποβάλλεται σχεδόν καμία αίτηση για ανανέωση άδειας με την έναρξη του Κυνηγιού το κτίριο της Α.Δ. Χίου κατακλύζεται από αιτήσεις για ανανέωση.

Από την άλλη σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις κατόχων όπλων που πέρα από την αρχική άδεια οπλοκατοχής δεν έχουν μπει στη διαδικασία να την ανανεώσουν με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να κατέχουν όπλα παράνομα.

Έτσι στο αμέσως επόμενο διάστημα η Ασφάλεια Χίου αναμένεται να ξεκινήσει εκτεταμένους ελέγχους προκειμένου να κατασχεθούν  τα παράνομα όπλα και να σχηματισθούν οι ανάλογες δικογραφίες σε βάρος όσων παρανομούν.

«Η κατάσταση είναι οριακή. Είναι αδιανόητο με τη δυνατότητα που προσφέρει η νέα νομοθεσία, να ανανεώσεις την άδεια του όπλου με 15 ευρώ κάποιοι να συνεχίζουν να αδιαφορούν για 3 και 4 χρόνια συνεχόμενα. Για τελευταία φορά τους καλούμε να ανανεώσουν τις άδειες κατοχής όπλων διαφορετικά θα ακολουθήσουν κατασχέσεις και δικογραφίες», ανέφερε στον «π» στέλεχος της Α.Δ. Χίου.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ