6.5.2016 11:33

Το ΆΡΤΙΟΝ τιμά την Γιορτή της Μητέρας

 

Το  πλανόδιο ζαχαροπλαστειάκι με τη Βάσω Κριτάκη και τους φίλους της θα βρίσκεται την Κυριακή 8 Μαϊου , Ημέρα της Μητέρας στις 11.30 το πρωϊ στην πλατεία Φρουρίου στο καφέ ουζερί ΄΄ΠΌΡΤΑ ΜΑΤΖΟΡΕ΄΄ για να φτιάξουν μαζί με τους μικρούς φίλους τους κουλουράκια σμυρνέικα για τις μαμάδες τους.

 

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΄΄ΠΟΡΤΑ ΜΑΤΖΟΡΕ΄΄ και την Εθελοντική Ομάδα Κάστρου ΄΄Ενας χαμένος Παράδεισος΄΄, στόχο έχει αφενός να δώσει την ευκαιρία στα μικρά παιδιά να φτιάξουν με τα χεράκια τους γλυκά που θα προσφέρουν ως δώρο στις μητέρες τους και αφετέρου να μάθουν για τα παραδοσιακά γλυκίσματα που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία που κατοίκησαν το Κάστρο της Χίου , διατηρώντας ζωντανή την παράδοση μέχρι σήμερα.

 

Οι μικροί φίλοι που θα συμμετάσχουν θα πλάσουν τα κουλουράκιά τους με την καθοδήγηση της Βάσως Κριτάκη και της διδάσκουσας ζαχαροπλαστική στη σχολή DATA κας Μαρίας Ζολώτα-Τουμάζου και με τη βοήθεια της Μαριάννας Βροχάρη, της Δέσποινας Μπουρλάκη, της Άννας Κλαδιά και της Πόλυς Ακαβάλου και φυσικά όσων άλλων θέλουν να βοηθήσουν τους μικρούς επίδοξους ζαχαροπλάστες.

 

Ταυτόχρονα, το αρτοποιείο ΄΄ΜΑΪΣΤΡΑΛΗ , του οποίου ο φούρνος βρίσκεται ακόμα στην περιοχή του Κάστρου, θα διαθέσει ευγενώς ζύμη για σμυρνεϊκα κουλουράκια για να τα πλάσουν και να τα φουρνίσουν τα παιδιά, ενώ όλα τα υλικά για την εκδήλωση θα προσφέρει και πάλι δωρεάν το ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΄΄ΧΑΡΑ΄΄ που υποστηρίζει από την αρχή όλες τις δράσεις του πλανόδιου ζαχαροπλαστείου ΄΄ΜΕΛΙ-ΓΑΛΑ΄΄

 

Η συμμετοχή των παιδιών είναι ελεύθερη και τα περιμένουμε να γιορτάσουν τη ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ, πλάθοντας μαζί μας κουλουράκια με τα δυό τους τα χεράκια.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Βάσω Κρητάκη  6937214208

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ