22.9.2021 6:15

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Αντιδράσεις στην ομογένεια για την παρουσία του στα εγκαίνια του “σπιτιού της Τουρκίας”

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου να παραστεί τελικά στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου», στη Νέα Yόρκη, δίνοντας ουσιαστικά τις ευλογίες του και τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι φωτογραφίες του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου να βρίσκεται στο ίδιο πλάνο με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ και άλλους “επίσημους” κατά το κόψιμο της κορδέλας, προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο.

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Απέρριψε τις εκκλήσεις της ελληνικής κυβέρνησης;

Αίσθηση προκαλεί, δε, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος φέρεται να απέρριψε τις εκκλήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για να μην πάει στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, που έγιναν στο Μανχάταν από τον Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το hellasjournal.com, που ανέδειξε το θέμα.

Πάντως, ο Ελπιδοφόρος έκανε μία ανάρτηση στο twitter με την οποία συγχαίρει τον Τούρκο πρόεδρο, σημειώνει πως στα εγκαίνια βρισκόταν και ο Αντόνιο Γκουτέρες και στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία για την θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων στην Τουρκία αλλά και για το αίτημα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. «Όπως πάντα επιμένω στην σημαντικότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στην στήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, η Αρμενική Οργάνωση ANCA  επέκρινε τη στάση του Αρχιεπισκόπου.

Σημείωσε σχετικά:

«Με το κατεστημένο της Ουάσιγκτον να του έχει γυρίσει πλάτη (τα γεράκια, τα περιστέρια και όλοι ενδιάμεσα) – και ενώ αναζητά απεγνωσμένα συμμάχους – ο Ερντογάν στρατολογεί διπλωμάτες από το Αζερμπαϊτζάν, εκπροσώπους της παράνομης τουρκικής κατοχικής δύναμης στην Κύπρο και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία γι’ αυτή τη σκηνοθετημένη φωτογραφία στη Νέα Υόρκη».

Πληροφορίες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας αναφέρουν ότι αντίδραση υπήρξε και από διάφορες ομάδες της Ομογένειας.

Το «τουρκικό σπίτι»

Το «τουρκικό σπίτι» στεγάζεται σε έναν ουρανοξύστη 36 ορόφων και ύψους 171 μέτρων απέναντι από το κεντρικό κτίριο του ΟΗΕ.

Στο κτίριο στεγάζονται, επίσης, το προξενείο της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη και η μόνιμη αντιπροσωπία της στα Ηνωμένα Έθνη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ