23.5.2024 8:53

Αποτροπιασμός για τον πυροβολισμό σκύλου στα Θυμιανά

Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό κακοποίησης ζώου συγκλονίζει τη Χίο, προκαλώντας θλίψη και οργή στην τοπική κοινωνία. Ένας σκύλος βρέθηκε στην περιοχή των Θυμιανών, γεμάτος σκάγια και σε σοβαρή κατάσταση, έχοντας πέσει θύμα πυροβολισμού.

Ο φιλόζωος κάτοικος που εντόπισε το άτυχο ζώο ειδοποίησε αμέσως τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου, ο οποίος μερίμνησε για τη μεταφορά του στο κτηνιατρείο του κ. Βουγαζιανού. Εκεί, το σκυλί νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα, προσπαθώντας να ξεπεράσει το σοκ και τους τραυματισμούς του.

Οι φιλόζωοι αναζητούν τώρα ένα ασφαλές καταφύγιο για τον σκύλο, είτε μέσω φιλοξενίας είτε, ιδανικά, μέσω υιοθεσίας. Πρόκειται για ένα ζώο 3-4 ετών, μικρού προς μεσαίου μεγέθους, που δεν φέρει μικροτσίπ και δεν έχει αναζητηθεί από κανέναν μέχρι στιγμής.

Ο Δήμος Χίου, καταδικάζοντας απερίφραστα το περιστατικό, καλεί όποιον πολίτη αναγνωρίζει το σκυλί να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρμόδιες αρχές (Δήμο Χίου, φιλοζωικά σωματεία) ή με την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, η οποία έχει ήδη ενημερωθεί και διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

Ο Δήμος Χίου τονίζει ότι η νομοθεσία για την προστασία των ζώων είναι σαφής και δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε όσους διαπράττουν τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην παραμένουν απαθείς μπροστά σε τέτοια περιστατικά και να συμβάλλουν ενεργά στην πάταξη της κακοποίησης των ζώων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ