18.2.2014 11:13

Αποκριάτικος… ρουκετοπόλεμος η Μόστρα!

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΜΑΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΘΙΜΩΝ

Φλερτάρουν στενά με την ιδέα διακοπών στη Χίο, το τριήμερο των Απόκρεων οι Τούρκοι, αφού ως φαίνεται τα αποκριάτικα έθιμα του τόπου μας, αποτελούν για εκείνους πόλο έλξης ανάλογο με εκείνον του ρουκετοπόλεμου. Αυτή την εικόνα αποκόμισε το δημοτικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε τα Αλλάτσατα, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας  ανταποδίδοντας την επίσκεψη του κλιμακίου των Τούρκων δημοσιογράφων το περασμένο Σαββάτο. Οι επισκέπτες μας ενημερώθηκαν για τις καρναβαλικές δράσεις που θα διοργανωθούν σε όλο το νησί, παρακολούθησαν το έθιμο της Μόστρας και αποκριάτικα δρώμενα που παρουσίασαν στην Απλωταριά ο ΜΕΟΘ και ο Πολιτιστικός σύλλογος του Αγ. Γεωργίου Συκούση και στη συνέχεια να περιηγήθηκαν σε χωριά της νότιας Χίου.

Ανταπόδοση

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι εκπρόσωποι του δήμου και του ΜΕΟΘ παρουσίασαν στο Φεστιβάλ των Αλατσάτων τα τοπικά αποκριάτικα μας έθιμα με ζωντανή καταγραφή και παρέδωσαν επικαιροποιημένο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, το οποίο θα αποτελέσει τη μαγιά για την πρώτη οργανωμένη διαφήμιση των εκδηλώσεων μας στην απέναντι ακτή, με στόχο να αποτελέσει μαζί με άλλες ενημερωτικές καμπάνιες  πόλο προσέλκυσης κι άλλων επισκεπτών στο νησί μας.

Αυτή η στόχευση δεν είναι τυχαία και μονόπλευρη. Μετά την πρώτη  πετυχημένη περσινή παρουσίαση, που έδωσε ώθηση στην επισκεψιμότητα του αποκριάτικου τριημέρου, οι Τούρκοι πράκτορες και ο απλός κόσμος έδειξαν ότι ενδιαφέρονται και θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν την δυνατότητα και τις ευκαιρίες που εκτιμούν ότι μπορεί να δημιουργήσει αυτή η νέα τουριστική προοπτική.

«Στόχος μας είναι μέσα στο χρόνο να δημιουργήσουμε πολλούς ρουκετοπόλεμους, με τις γιορτές των αποκριών, της σούμας, των ψαράδων και με όποιες άλλες εκδηλώσεις μπορούμε να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό», τονίζει ο Κώστας Μούνδρος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ