30.3.2021 16:37

Αποχώρηση Αμέντα από τον συνδυασμό Μουτζούρη με αιχμές

Ως πολίτης της Χίου, βιώνοντας στην καθημερινότητά μου τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μου, αποδέχθηκα με ευχαρίστηση την πρόταση του Κώστα Μουτζούρη να συμμετέχω ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Άλμα Ανάπτυξης για το Βόρειο Αιγαίο». Θεώρησα χρέος μου να αγωνιστώ για τα συμφέροντα του τόπου μου από κοινού με ανθρώπους έντιμους και ικανούς, με διάθεση να εργαστούν και να προσφέρουν διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για την Χίο.

Μετά την επιτυχία του συνδυασμού μας και την ανάληψη της διοίκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,διορίστηκα από τον κ. Μουτζούρη στην θέση του ειδικού Συμβούλου Δημόσιας Υγείας έχοντας τα  προς τούτο τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.  Ήμουν επιλογή του Περιφερειάρχη, και συνεργάστηκα με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας κ. Βρουλή Παντελή άψογα, παράγοντας έργο μέσα σε μια δύσκολη χρονιά. Στην θητεία μου αυτή προσπάθησα με κάθε τρόπο να τιμήσω και να φανώ αντάξιος της θέσης που μου εμπιστεύτηκε ο κ. Περιφερειάρχης αλλά και της ευκαιρίας που μου δόθηκε να δουλέψω για το καλό του τόπου μου και των συμπολιτών μου.

Στην διάρκεια όμως άσκησης των καθηκόντων μου  στην Περιφερειακή Ενότητα διαπίστωσα ίντριγκες, εκβιασμούς, φήμες και υπονοούμενα πάσης φύσεως που θύμιζαν περισσότερο καφενείο παρά σωστή διοίκηση από την Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη.

Πολλές φορές επισήμανα την κατάσταση αυτή και στους δυο Αντιπεριφερειάρχες του νησιού μας αλλά και στον ίδιο τον Περιφερειάρχη, όμως ο ίδιος δεν μου έδωσε ποτέ ιδιαίτερη προσοχή. Αντίθετα χωρίς να έχω πράξει τίποτα μεμπτό αλλά ασκώντας σωστά  και υπεύθυνα τα καθήκοντά μου, μετά από μια σειρά αποκαλύψεων και προσπαθώντας να καλύψει τις δικές του αδυναμίες στην διοίκηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και κατά  συνέπεια και στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, ο Περιφερειάρχης μου ανακοίνωσε ότι θα με αντικαταστήσει ( με συγγενικό πρόσωπο συνυποψήφιού μου) και κατήγγειλε την σύμβασή μου με την αστεία και αβάσιμη δικαιολογία ότι έπαψαν να υφίστανται οι ανάγκες συνεργασίας με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την ώρα που η πανδημία μαστίζει την χώρα μας και άρα ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας  χρειάζεται  περισσότερο από ποτέ  ειδικό σύμβουλο.Μήπως όπως λέει και ο λαός «όταν δεν μπορείς να χτυπήσεις τον γάιδαρο χτυπάς το σαμάρι?»

Ο κ. Μουτζούρης ξεκίνησε με αγαθές προθέσεις στην διοίκηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όμως η απειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά κυρίως η υπεροψία του, η ανασφάλεια του, τα συνεχόμενα λάθη του (περίεργαμηνύματα) σε συνδυασμό με  τον υπερσυγκεντρωτικό του χαρακτήρα, την παρεμβατικότητα της συζύγου του στην διοίκηση της Περιφέρειας και την ανάγκη για αυλή από κόλακες τον οδηγούν συνέχεια σε λανθασμένες αποφάσεις.

Ως εκ τούτων σφόδρα δυσαρεστημένος με την πολιτική συμπεριφορά του Περιφερειάρχη προς το πρόσωπό μου και με το μέλλον του συνδυασμού να προοιωνίζεται δυσοίωνο, με αξιόλογα στελέχη μας να αποχωρούν απογοητευμένα,  δηλώνω  την αποχώρηση μου από τον συνδυασμό «Άλμα Ανάπτυξης».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ