13.1.2016 18:00

Αποκαταστάθηκε και καθαρίστηκε το νεκροταφείο Μερσινιδίου

ΑΨΟΓΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

Στη πλήρη αποκατάσταση των φθορών που είχαν υποστεί οι εγκαταστάσεις του Κέντρου παραμονής μεταναστών στο Μυρσινίδι αλλά και των γειτονικών χώρων προέβη ο δήμος Χίου με κονδύλια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιώργος Καραμανής στη συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε υπογράμμισε ότι ο χώρος στο Μερσινίδι είναι πλέον καθαρός και έτοιμος να χρησιμοποιηθεί. «Αποκαταστήσαμε πλήρως τις φθορές που υπήρχαν σε μνήματα στο νεκροταφείο, καθαρίσαμε όλη τη πλαγιά από σωσίβια και πεταμένα ρούχα, βάψαμε την εκκλησία και το κελί και επαναφέραμε το χώρο στην αρχική του κατάσταση», είπε ο Γιώργος Καραμανής υπογραμμίζοντας ότι η αποκατάσταση των φθορών στοίχισε 2000€, τα οποία έλαβε ο δήμος από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας αναφέρθηκε και στην άριστη συνεργασία του δήμου με τις  15 εθελοντικές οργανώσεις του νησιού που βοηθούν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. «Εμείς κάθε εβδομάδα έχουμε συνάντηση με εκπρόσωπο της περιφέρειας, των ΜΚΟ και το εθελοντών και οι κινήσεις όλων μας είναι συντονισμένες. Για αυτό έξαλλου δεν έχουν διατυπωθεί και παράπονα ή προβλήματα από κανέναν».

Τέλος ο Γιώργος Καραμανής εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έχει απαγορευτεί η μεταφορά φαγητού μέσα στο χώρο της «Σούδας». «Οι πρόσφυγες επειδή νοιώθουν ανασφάλεια από όλα αυτά που έχουν ζήσει αποθηκεύουν το φαγητό στις σκηνές δίχως πολλές φορές να το έχουν  χρησιμοποιήσει, με αποτέλεσμα αυτό να χαλάει και να δημιουργούνται προβλήματα υγιεινής», ανέφερε ο αντιδήμαρχος επισημαίνοντας ότι αυτά τα προβλήματα θα διευθετηθούν όταν αποπερατωθεί το hot spot στη ΒΙΑΛ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ