13.4.2016 13:38

Απόφαση πολλών ντεσιμπέλ [ΒΙΝΤΕΟ]

ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΣΤΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ

Μια  πέτρα στη λίμνη πέταξε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου της Χίου με μια απόφαση η οποία σίγουρα θα έχει συνέχεια τη δημιουργία ομόκεντρων κύκλων και αντιδράσεων.

Ύστερα από την κατάθεση δυο μηνύσεων από συμπολίτες μας για όχληση από γνωστό κεντρικό μπαρ στην Απλωταριά, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προχώρησε στην ανάκληση της άδειας παράτασης της μουσικής μετά τις 23.00.

Σημειολογικά κυρίως παρά ουσιαστικά, αφού το πιθανότερο είναι ότι οι ιδιοκτήτες θα προσφύγουν στο διοικητικό δικαστήριο ακυρώνοντας την απόφαση, η επιτροπή και κατ' επέκταση ο Δήμος δείχνει στους επαγγελματίες πως είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει τη νομιμότητα αλλά και την αρμονική συνύπαρξη καταστημάτων και κατοίκων.

Για το χώρο των επαγγελματιών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος η συγκεκριμένη απόφαση είναι ικανή να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες μηνύσεις κι ένα συνεχή πόλεμο ανάμεσα σε κατοίκους και ιδιοκτήτες για την ένταση της μουσικής στα καταστήματα.

Η κατάσταση στο νησί με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τις περιπέτειες και μηνύσεις που έχουν είναι λίγο πού γνωστή, όπως συνήθεια τείνει να γίνει και το σφράγισμα τους κατά διαστήματα εξαιτίας αυτών των μηνύσεων. Από την άλλη γνωστή είναι και η εμμονή κάποιων και οι ακόμη και ανώνυμες τηλεφωνικές καταγγελίες που γίνονται κατά καιρούς σε βάρος συγκεκριμένων καταστημάτων.

Η σημερινή κατάσταση δεν ικανοποιεί σίγουρα κανέναν ούτε τους επαγγελματίες ούτε τους περίοικους. Η παραπάνω απόφαση ίσως είναι μια καλή αφορμή να τεθούν όλα τα ανοικτά ζητήματα στο τραπέζι ώστε και οι επαγγελματίες να μπορούν να δουλέψουν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και δύσκολο περιβάλλον για να επιβιώσουν, αλλά και οι κάτοικοι να ζουν αν μη τι άλλο ήρεμοι στα σπίτια τους.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ