8.1.2014 15:16

Από κει θα πάτε!

ΣΗΜΑΝΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΙΑ LIVIERANI

Να παίξει lotto ο Δημήτρης Μελαχροινούδης. Το τελευταίο διάστημα, ότι έχει ζητήσει, γίνεται… Επιβραβεύονται η επιμονή και η υπομονή του.                                                   Μετά την αναγνώριση και απόδοση τιμής στον Κ. Περρίκο, με την ονοματοθεσία δρόμου, αναρτήθηκαν και ταμπέλες που οδηγούν τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες στην πανάρχαια ελιά Livierani που ο Ιταλός φυσιοδίφης, από τον οποίο πήρε το όνομα της μετά από πρόταση του Μελαχροινούδη, είχε εκτιμήσει ότι πρέπει να είναι η  αρχαιότερη στην Ελλάδα. Παλιότερη πιθανότατα και από αυτήν της Κρήτης, απο  κλαδιά της οποίας έφτιαξαν τα στεφάνια με τα οποία βράβευσαν τους Ολυμπιονίκες των αγώνων της Αθήνας το 2004.
Περίπου δέκα χρόνια μετά το πρώτο δημοσίευμα, στην Καλλιμασιά, στο Θολοποτάμι και στην Έξω Διδύμα τοποθετήθηκαν κατευθυντήριες ταμπέλες που οδηγούν στην ιδιοκτησία Παροικάκη, όπου οι λάτρεις της φύσης μπορούν να θαυμάσουν το φημισμένο μνημείο της παγκόσμιας περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς.
Είναι ένα πρώτο βήμα για την ανάδειξη και την προστασία του.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ