24.6.2021 13:26

Από 1η Ιουλίου και 3ο απόγευμα λειτουργίας στην αγορά της Χίου

Αλλάζει ο αριθμός πελατών ανά τετραγωνικά

Ακόμα ένα απόγευμα έρχεται να προστεθεί στην λειτουργία της αγοράς της Χίου από 1η Ιουλίου. Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Β. Αμπαζή αναφέρθηκε στην νέα διαμόρφωση του ωραρίου λειτουργίας:

«Το ενδιάμεσο καλοκαιρινό μας πρόγραμμα θα λειτουργήσει με τρία απογεύματα για τις ημέρες, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Την Πέμπτη 1η Ιουλίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά».

Παράλληλα η διαφορά στο ωράριο λειτουργίας θα είναι ότι αντί 08:30 το πρωί η αγορά θα ανοίγει στις 09:00 και τα απογεύματα θα λειτουργήσουν από τις 18:00 έως τις 21:00 το βράδυ.

Δεδομένων των νέων μέτρων αλλάζουν και τα προβλεπόμενα τετραγωνικά ανά πελάτη:

«Πλέον δεν έχουμε τον τόσο στενό περιορισμό. Έτσι επιτρέπεται πλέον 1 άτομα ανά 16 τ.μ. και όχι ανά 25 τ.μ.. Σε ένα κατάστημα 70 τ.μ. που πριν έπαιρνε 2 άτομα τώρα θα παίρνει 4».

Η κα. Αμπαζή χαιρετίζει το νέο μέτρο καθώς αλλάζει σημαντικά την ψυχολογία του κόσμου. Μάλιστα η γενικότερη χαλάρωση των μέτρων κρίνεται πολύ σημαντική για την αγορά.

Τέλος, παρά την επιστροφή στην κανονικότητα η αγορά σύμφωνα με την κα. Αμπαζή δεν έχει ορθοποδήσει:

«Αυτό το διάστημα δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση στην αγορά. Ίσως είναι οι Πανελλήνιες και γενικά υπάρχουν άλλες συγκυρίες. Ελπίζουμε ότι θα έρθουν ομογενείς και θα ανεβεί η αγορά».

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ