8.12.2015 18:12

Απίστευτο άρωμα γιασεμιού και κίτρου πλημμύρισε το «MY CAFE» [BINTEO]

ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ BARISTA ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΙΑΤΡΙΔΗ

Με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση του καφέ Esmeralda - Παναμά,  στο My Café , ο 2ος καλύτερος  barista στον κόσμο, Κωνσταντίνος Ιατρίδης περιέγραψε στον «π» τη διαδικασία παρασκευής ενός καφέ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μαζί με τη Νορβηγία διαθέτουν τους καλύτερους barista στον κόσμο. «Σημαντικό ρόλο παίζει η ποιότητα του καφέ. Ο Esmeralda με αρώματα από γιασεμί και κίτρο όσο μένει στο φλιτζάνι τόσο καλύτερος γίνεται», είπε ο Κων/νος περιγράφοντας στη συνέχεια τη διαδικασία παρασκευής του καφέ. «Αλέθουμε τους κόκκους του καφέ, εν συνεχεία βρέχουμε το φίλτρο για να απεγκλωβιστούν τα όποια αρώματα υπάρχουν στο χαρτί και προσθέτουμε την σωστή αναλογία καφέ και νερού ακολουθώντας απόλυτα τους χρόνους απόσταξης. Παίζει σημαντικό ρόλο ακόμη και ο τρόπος που θα ρίξεις το νερό», υπογράμμισε ο Κων/νος επισημαίνοντας ότι η προσθήκη ζάχαρης είναι απαγορευτική στον espresso αλλά και γενικότερα σε όλους τους καφέδες διότι αλλοιώνει την γεύση τους. « Η ζάχαρη, η κανέλλα, η σοκολάτα και γενικά τα πρόσθετα που βάζουν κάποιοι στον καφέ είναι απαγορευτικά και χρησιμοποιούνται στην περίπτωση που κάποιος θέλει γλυκάνει τον καφέ του που δεν είναι καλής ποιότητας», κατέληξε ο 2ος καλύτερος στον κόσμο barista.

Ο διευθυντής ποιότητας της εταιρείας TAF Γιάννης Ταλούμης μιλώντας στον «π» ανέλυσε τη φιλοσοφία της εταιρείας του τονίζοντας ότι όλα ξεκίνησαν από τη δική του ανάγκη να γευτεί έναν καφέ καλής ποιότητας. « Η συγκεκριμένη ποικιλία που παρουσιάσαμε στο My cafe και σε άλλα 5 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, είναι περιορισμένης ποσότητας και η εταιρεία μας μαζί με άλλες 3-4 εταιρείες καφέ στον κόσμο κατάφερε να τον κατοχυρώσει σε μία δημοπρασία της φάρμας τον Ιούλιο», είπε ο Γιάννης Ταλούμης προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι ο καταναλωτής να αποκτήσει άποψη και συνείδηση για αυτό που του σερβίρεται. « Εμείς παίρνουμε την πρώτη ύλη από την φάρμα την οποία πάντα επισκέπτομαι για να δω επιτόπου το προϊόν που αγοράζω, εν συνεχεία στις εγκαταστάσεις μας στον Άγιο Στέφανο γίνεται το σωστό ψήσιμο και αμέσως μετά αναλαμβάνει ο barista που με την σωστή τεχνική θα σερβίρει έναν πλούσιο αρωματικά και γευστικά καφέ».

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της TAF, ο  ιδιοκτήτης του καταστήματος  My café Αργύρης Σαραντής, πέντε χρόνια τώρα προσφέρει στους πελάτες του τις καλύτερες και σπανιότερες ποικιλίες καφέ. « Έχω κατορθώσει όλα αυτά τα χρόνια σεβόμενος πάντα τους πελάτες μου, να σερβίρω εξαιρετικής ποιότητας καφέ. Έχω αρνηθεί να έχω στο μαγαζί μου στιγμιαίο καφέ και εβαπορέ γάλα και οι πελάτες μου το έχουν εκτιμήσει νομίζω», ανέφερε ο Αργύρης. « Στο ξεκίνημά μου πήρα το ρίσκο και αρνήθηκα τη συνεργασία με πολύ εμπορικά ονόματα στον χώρο του καφέ. Ευτυχώς η διαίσθησή μου δεν με πρόδωσε», είπε κλείνοντας ο Αργύρης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ