2.11.2016 14:26

Απεργίες αποφασίζουν οι δημοτικοί υπάλληλοι

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι κρίσιμο για το μέλλον των εργαζομένων και των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη χθεσινή  Γενική Συνέλευση τα μέλη  του τοπικού  συλλόγου  έκαναν δεκτή την πρόταση της διοίκησης και αποφάσισαν να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της  ΠΟΕ ΟΤΑ. Η Ομοσπονδία τους θα ορίσει τη μορφή και το χρονοδιάγραμμα των αγώνων, με πρώτη αντίδραση τη συμμετοχή στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις  24 Νοεμβρίου.

Οι διεκδικήσεις

Η πρόεδρος  του συλλόγου Αγγελική Γκιουβέτση δηλώνει στον «π», ότι εμπλούτισαν το διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας με τις προτάσεις του τοπικού συλλόγου οι οποίες εγκρίθηκαν με ψηφοφορία

«Αγωνιζόμαστε για να  υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ζητάμε να προσληφθεί  μόνιμο προσωπικό στις υπηρεσίες και τους υπόλοιπους φορείς, να ενταχθούν στο δήμο  οι κοινωνικές δομές που λειτουργούν με χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκά προγράμματα και να μονιμοποιηθούν οι υπάλληλοι τους. Πρέπει να  απελευθερωθούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς, να καταργηθούν οι ευέλικτες και ελαστικές μορφές εργασίας και  να μην ιδιωτικοποιηθεί καμία δημοτική υπηρεσία», υπογραμμίζει με ιδιαίτερη έμφαση.

Σημαντικό χαρακτηρίζει και το αίτημα  να ρυθμιστούν άμεσα τα δάνεια των εργαζομένων  τα οποία έχουν ληφθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ