27.6.2012 11:22

«Απειλεί» με αναστολή δρομολογίων η ΝΕΛ;

 
Οι αντιδράσεις από την πλευρά της Ναυτιλιακής Εταιρίας Λέσβου συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό κατά της δρομολόγησης του πλοίου «Blue Star Patmos» στη γραμμή Πειραιά – Χίο- Μυτιλήνη. Κυρίως στη Λέσβο οι πιέσεις που ασκούνται είναι έντονες προκειμένου το νεότευκτο της Attica Group να μην ξεκινήσει δρομολόγια παρά το ότι έχει λάβει ήδη την έγκριση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που συνεδρίασε πρόσφατα.
Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα και κατά την επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Χίου Κ. Γανιάρη που θα μεταβεί στη Μυτιλήνη και θα έχει σειρά επαφών και για το ακτοπλοϊκό. Μάλιστα σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έντονη είναι η φημολογία ότι η ΝΕΛ «απειλεί» και με αναστολή των δρομολογίων της εάν τελικά το πλοίο μπει στη γραμμή, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στα κλιμάκια της Περιφέρειας.
Πρώτο… αγκάθι για Μουσουρούλη
Το θέμα ίσως να απαιτήσει και την πρώτη παρέμβαση του υπουργού Κ. Μουσουρούλη με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο ίδιος έχει ήδη επικοινωνίες στη Χίο για το πρόβλημα που προέκυψε σχετικά πρόσφατα, χωρίς ακόμη να υπάρχουν ενδείξεις για την επίλυσή του. Από την άλλη, η αντιμετώπισή του από το υπουργείο, πιθανά  θα καθορίσει και σε μεγάλο βαθμό το πλαίσιο της λειτουργίας των ακτοπλοϊκών γραμμών, καθώς είναι δεδομένη η βούληση τόσο στη Χίο όσο και στη Λέσβο για την ανάπτυξη των δρομολογίων με νέες εταιρίες και νέα πλοία
Τι θα πράξει η ΝΕΛ στο τέλος παραμένει άγνωστο, όμως οι ασχολούμενοι με το ζήτημα εξέφραζαν την πεποίθηση ότι δεν υπάρχον περιθώρια για υποχωρήσεις από την πλευρά της πολιτείας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ