29.8.2013 16:21

Απαξιώνεται πριν ακόμη παραδοθεί

ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ Η ΑΠΛΩΤΑΡΙΑ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Είναι ο κανόνας τα έργα να ξεκινούν καθυστερημένα και να καθυστερούν ακόμη περισσότερο να παραδοθούν με ευθύνες κάποιου ή όλων των εμπλεκομένων πλευρών.

Η ανάπλαση της Απλωταριάς έχει σχεδόν ολοκληρωθεί εκτός από την εγκατάσταση και λειτουργία όλων των βυθιζόμενων σιδερένιων ηλεκτρικών μπαρών ρύθμισης της κυκλοφορίας.

Σε κάποια σημεία έχουν τοποθετηθεί όλες οι μπάρες, αλλά οι μεσαίες είναι βυθισμένες στο έδαφος, ενώ σε κάποια άλλα  δεν έχουν μπει καθόλου με αποτέλεσμα κυρίως τις ώρες που είναι κλειστά τα καταστήματα, τα αυτοκίνητα να παραβιάζουν την πεζοδρόμηση και το έργο να έχει ήδη υποστεί φθορές τόσο κατασκευαστικά όσο και αισθητικά. Κοινώς, ο Δήμος συμπβάλει πρώτος στα απαξίωση και την φθορά ενός έργου που χρυσοπληρώθηκε, δεν έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί μισά και μισοκοπημένα.

Ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Λάκης Τσακός υποστηρίζει σε γενικό πλαίσιο ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον εργολάβο και επιφυλάσσεται να ενημερώσει για το θέμα σε μελλοντική επικοινωνία, δείγμα της κατάστασης που επικρατεί.

Μέχρι να βρεθεί λύση, τα δίκυκλα παραβιάζουν συστηματικά το δρόμο, οι μπάρες δεν έχουν ρεύμα, η πλακόστρωση έχει αλλοιωθεί από λάδια των μηχανών, τα τηλεκοντρόλ που ελέγχουν την λειτουργία των μπαρών δεν έχουν μοιραστεί, ο φωτισμός εκκρεμεί, τα παγκάκια εκκρεμούν και όλα καταδεικνύουν με τον πιο προφανή τρόπο την τεράστια αδυναμία διαχείρισης των υποδομών, πληρωμένων από την τσέπη όλων μας.                                                                                      

Χέρια ψηλά η Τροχαία

Τα χειρότερα ωστόσο προκύπτουν από την απάντηση της Τροχαίας. Σύμφωνα με τον διοικητή της  Κώστα Ντούπη δεν έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία τα απαραίτητα αιτήματα αλλαγής της σήμανσης, ελέγχων εφαρμογής του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και σεβασμού της πεζοδρόμησης της οδού. Όμως και αν είχαν υποβληθεί, προς το παρόν η έλλειψη υπαλλήλων δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ελέγχων και την επιβολή των νόμιμων κυρώσεων. Αυτό συνεπάγεται ότι οποιοσδήποτε μπορεί να κυκλοφορεί οπουδήποτε στον πεζόδρομο υπό το βάρος της αδυναμίας όλων να ελέγξουν το έργο των 800.000 ευρώ!

«Η Απλωταριά είναι ακόμη σε εκκρεμότητα από πλευρά σήμανσης και ελέγχων. Περιμένουμε την υποβολή των απαραίτητων εγγράφων από το δήμο, αλλά ακόμη και αν είχαν υποβληθεί δεν θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε, γιατί δεν έχουμε προσωπικό. Προς το παρόν μας απορροφά η επιτήρηση των κεντρικών οδικών αρτηριών. Σύντομα όμως, θα μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τα προβλήματα» αναφέρει ο διοικητής της Τροχαίας.

Σε εκκρεμότητα

Οι αρνητικές εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Ο έλεγχος της Απλωταριάς ανήκε στην αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας. Από τότε που το σώμα καταργήθηκε τα κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί στην περιοχή.

«Οι παλιές ξύλινες μπάρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας που υπάρχουν δεν έχουν νομική ισχύ. Απλά η Δημοτική Αστυνομία τις είχε τοποθετήσει ενημερωτικά και παρακλητικά για τον κόσμο», περιγράφει ο κ. Ντούπης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ