14.3.2014 10:06

Αντί Βορείου Αιγαίου, … «ΕΚΤΟΣ Αιγαίου»!

Με αιχμηρούς χαρακτηρισμούς, όπως «ντροπή», ο καλλ. διευθυντής Γιάννης Ζαφείρης περιέγραψε ως απαράδεκτη την συμπεριφορά της διοίκησης του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου, απέναντι στο ΔΗΠΕΘΕ, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου,με αφορμή την άρνηση του Πνευματικού Κέντρου να παραχωρήσει τη σκηνή του στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βορείου Αιγαίου. 

Μια από τις αποστροφές του λακωνικότατου λόγου του αείμνηστου Καραμανλή, έρχεται μετά από δεκαετίες να εκφράσει την κατάσταση του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου, όσον αφορά την θεατρική του στέγη και το έργο του σε όλη την Περιφέρεια, που δεν είναι άλλη από την ιστορική φράση «Έξω πάμε καλά».

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η διεύθυνση του Θεάτρου, εν όψει της πρεμιέρας της πρώτης θεατρικής παραγωγής της για το 2014, το συγκεκριμένο έργο συζητείται πολύ σοβαρά να ανέβει σε κεντρική σκηνή της πρωτεύουσας, με δύο αθηναϊκά θέατρα να το διεκδικούν, ενώ υπάρχει πρόταση για μια μίνι περιοδεία σε πόλεις της Ελβετίας, με πρόσκληση συλλόγου της ελληνικής παροικίας της Ζυρίχης!

Την ίδια στιγμή η παραγωγή θα δώσει μόλις δύο παραστάσεις στο Ομήρειο, οι οποίες ούτε αυτές θα ήταν εφικτό να φιλοξενηθούν στο Πνευματικό Κέντρο, αν δεν ακυρώνονταν εκδηλώσεις τη Χορωδίας Χίου.

Παράλληλα ο περιφερειακός ρόλος του Θεάτρου είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια μόνο κατ’ όνομα και αυτό γιατί κανένα ενδιαφέρον για τη λειτουργία και τη δράση του δε έχει εκφραστεί από την πλευρά της Περιφέρειας.

Ευθείες βολές

Με αιχμηρούς χαρακτηρισμούς, όπως «ντροπή», ο καλλ. διευθυντής Γιάννης Ζαφείρης, περιέγραψε ως απαράδεκτη την συμπεριφορά της διοίκησης του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου, απέναντι στο ΔΗΠΕΘΕ, το οποίο πάντα εθεωρείτο ο φτωχός συγγενής περί τα πολιτιστικά, στη συνείδηση δημοτικών αρχών και διοικήσεων, για την παραχώρηση της αίθουσας Θεάτρου στο ΔΗΠΕΘΕ, αν και είναι συμβατική υποχρέωση του δήμου Χίου να έχει εξασφαλίσει θεατρική σκηνή για τις παραστάσεις του.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής δήλωσε ότι έχει ζητήσει από τον προηγούμενο χρόνο να κρατηθούν για το θέατρο κάποιες ημερομηνίες του 2014, όμως χωρίς να έχει λάβει απάντηση, τώρα και μετά βίας εξοικονομήθηκαν οι δύο αυτές ημέρες.

Από την άλλη παρά τις συζητήσεις με τον περιφερειάρχη Ν. Γιακαλή, δεν έχει εκδηλωθεί κάποιο ενδιαφέρον ώστε οι παραγωγές του Θεάτρου να περιοδεύουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Έτσι ο επαγγελματίας ηθοποιός Περ. Κασσανδρινός, που το Θέατρο έχει την υποχρέωση να απασχολεί για τρεις μήνες, χωρίς ο ίδιος να ευθύνεται, αν αφαιρεθεί ο χρόνος για τις πρόβες και τις ημέρες των παραστάσεων, θα αμείβεται για 35 ημέρες χωρίς να μπορεί να απασχοληθεί.

Οι παραστάσεις

«Η ΝΕΡΟΜΠΟΓΙΑ», πρώτο θεατρικό κείμενο του Γ. Ζαφείρη είναι ένα κείμενο σκληρού ρεαλισμού που πραγματεύεται θέματα σαν την ανδρική φιλία και τις ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα, είναι ακατάλληλο για παιδιά κάτω των 14 ετών και το εισιτήριο θα είναι μόνο 5 ευρώ. Οι παραστάσεις είναι για αύριο Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, στις 20.30 στην αίθουσα Θεάτρου του Πνευματικού Κέντρου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ