12.1.2016 12:14

Ανθίππη Ζαννάρα «Μας οδηγούν σε κλείσιμο των γραφείων μας»

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους έχουν από σήμερα οι Χιώτες δικηγόροι, ακολουθώντας την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής όλων των προέδρων  των Δικηγορικών Συλλόγων.

Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου Ανθίππη Ζαννάρα μιλώντας στο «π» επισημαίνει ότι το νέο ασφαλιστικό θα οδηγήσει πολλούς Χιώτες δικηγόρους στη μόνιμη αναστολή των καθηκόντων τους, αφού όπως είπε δεν θα αντέξουν περεταίρω φορολόγηση. «Ήδη λόγω κρίσης πολλοί νέοι αλλά και παλιοί συνάδελφοι έκλεισαν τα γραφεία τους. Με το νέο ασφαλιστικό σε μηνιαία βάση για κάθε 100€ που θα εισπράττουμε θα πηγαίνουν στο κράτος 92€ και εμάς θα μας απομένουν 8€. Καταλαβαίνεται ότι αυτό θα διαλύσει το κλάδο», είπε η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου συμπληρώνοντας ότι η οικονομική δυσπραγία των τελευταίων ετών έχει αναγκάσει πολλούς δικηγόρους να χρηματοδοτούν τη δουλειά τους. « Δυσκολευόμαστε να πάρουμε τις αμοιβές μας και πολλές φορές δεν λαμβάνουμε χρήματα και προχωράμε τη διαδικασία  με δικά μας έξοδα».

Παράλληλα η Ανθίππη Ζαννάρα αναφέρθηκε και στην  ψήφιση του νέου κώδικα πολιτικής δικονομίας, ο οποίος όπως ανάφερε αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα στις δίκες. « Ο νέος κώδικας επιτρέπει τους ταυτόχρονους πλειστηριασμούς, θέτει στις προαγγελίες των δικών  πρώτες τις τράπεζες και τελευταίους τους πολίτες , καταργεί το μάρτυρα και πολλά ακόμη μέτρα που μόνο προβλήματα έχουν δημιουργήσει στο κλάδο», ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη  Παρασκευή ημερίδα ενημέρωσης των δικηγόρων για το νέο κώδικα αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της απεργίας της ΥΠΑ.

 

Η απεργία των δικηγόρων θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου όπου θα πραγματοποιηθεί πανδικηγορικό συλλαλητήριο στη Βουλή και θα συνδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή για να αποφασίσει τη συνέχιση ή όχι της απεργίας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ