26.8.2013 12:12

Άνοιξε το κουτί των αντιδράσεων για το «Πανδώρα»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στις προσλήψεις μέσω του προγράμματος «Πανδώρα» και γενικά στις νέες συνθήκες εργασίας στους Δήμους, προαναγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ ξεκινώντας από τη σημερινή δυναμική του παρουσία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, το απόγευμα.
   Σε ανακοίνωση τους, προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες και τους δημοτικούς συμβούλους, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , υπάρχει εκτός των άλλων, θέμα για προσλήψεις προσωπικού από το πρόγραμμα «ΠΑΝΔΩΡΑ».
   Επειδή μπορεί να μη σε έχουν ενημερώσει σφαιρικά όσοι μεθοδεύουν τις ενέργειες αυτές , θέλουμε να σου κοινοποιήσουμε και τις δικές μας απόψεις, για να μπορείς να κρίνεις αντικειμενικά.
   Το μνημονιακής έμπνευσης πρόγραμμα αυτό, έχει δημιουργηθεί υπό τις ευλογίες της Κυβέρνησης και δυστυχώς τη συνεργεία αιρετών της Αυτοδιοίκησης ,  για να χτυπήσει και τα  τελευταία  εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων , στους ΟΤΑ αλλά και γενικότερα.  Επιτρέπει δε την πρόσληψη ανθρώπων χωρίς διαδικασίες , χωρίς ασφάλιση με υποτυπώδη αμοιβή από φορείς που λέγονται «κοινωνικοί συνεταιρισμοί»!!! , οι οποίοι στη συνέχεια θα τους δανείζουν στο Δήμο .  Έτσι ο Δήμος θα συνάπτει σύμβαση με μία επιχείρηση  και όχι με εργαζόμενους  και συνεπώς η απόλυση δε θα λέγεται απόλυση , η  εκμετάλλευση δεν θα λέγεται εκμετάλλευση και ο δούλος θα λέγεται ενοικιασμένος εργαζόμενος.
   Γι αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους που θα εξηγήσουμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης , σε καλούμε:
Να μην ψηφίσεις το θέμα αυτό ,
Να μην επιτρέψεις τη μετατροπή εργαζομένων σε ενοικιαζόμενο εξοπλισμό ,
Να προστατέψεις την ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους και τα όποια εργασιακά δικαιώματα  έχουν απομείνει ,
Να μην αφήσεις να δημιουργηθεί ένα μέλλον για τα παιδιά μας , όπου οι λίγοι ελέω τρόικας και ΜΜΕ θα είναι η άρχουσα τάξη και οι πολλοί δούλοι χωρίς δικαιώματα .
   Άλλωστε ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα μπορούν να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό , αφού οι νησιωτικοί ΟΤΑ εξαιρούνται της απαγόρευσης προσλήψεων ,  μπορούν να προσλάβουν έκτακτο εποχιακό προσωπικό , μπορούν να ζητήσουν προσωπικό με μετάταξη κ.λ.π.
   Ας αντιδράσουμε λοιπόν τώρα , ας μην υποκύπτουμε στα τετελεσμένα που μας δημιουργούν και ας παλέψουμε ενωμένου για ένα πιο δίκαιο και πιο φωτεινό μέλλον» .
 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ