14.12.2015 18:56

Άνοιξε η αγορά της Πολωνίας, αλλά μόνο για Λέσβο και Σάμο

Στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με στόχο την δυναμική είσοδο σε νέες αγορές της Ευρώπης, συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην έκθεση “GRECKA PANORAMA” που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία της Πολωνίας από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Η πολωνική αγορά είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά και η Ελλάδα είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Πολωνούς τουρίστες.  Ήδη γίνονται πτήσεις charter από το 2014 στη Λέσβο και τη Σάμο και από το 2015 στη Λήμνο. Στόχος των επαφών που έγιναν με τους μεγαλύτερους Πολωνούς οργανωτές ταξιδιών προς την Ελλάδα ήταν να ενταχθούν όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στα προγράμματά τους. Έγιναν επίσης επαφές με μέσα ενημέρωσης αλλά και με τους εκατοντάδες επισκέπτες του περιπτέρου, με στόχο να παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα των νησιών και να αυξηθεί έτσι το μερίδιό τους στην πολωνική αγορά.

Με ευθύνη του οργανωτή της έκθεσης έγινε ειδική προβολή των νησιών της Λέσβου της Χίου και της Σάμου με τη διανομή αφισών στην είσοδο της έκθεσης.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, δήλωσε ότι για την Περιφερειακή Αρχή η είσοδος σε νέες ευρωπαϊκές αγορές αποτελεί υψηλή προτεραιότητα και στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη καταρτιστεί και υλοποιείται στοχευμένο πρόγραμμα προβολής των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Νίκος Κατρακάζος, ενώ συμμετείχαν και βοήθησαν στην επιτυχή  λειτουργία του περιπτέρου αλλά και των υπόλοιπων προωθητικών δράσεων, εκπρόσωποι από τους Δήμους Χίου και Σάμου, από το Επιμελητήριο της Λέσβου,  οι πρόεδροι της Ένωσης ξενοδόχων Χίου και Λήμνου καθώς και τουριστικοί πράκτορες από τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Λήμνο.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ