20.4.2021 13:22

Άνοιγμα με… χειρόφρενο για τις σχολές οδηγών

Με προχειρότητα και κενά άνοιξαν οι σχολές οδηγών-Αναμένουν νέα ΚΥΑ για διευκρινήσεις

Μπορεί η Κυβέρνηση να αποφάσισε το άνοιγμα των σχολών οδήγησης ωστόσο σύμφωνα με το Σωματείο των σχολών οδήγησης Χίου το άνοιγμα εκτός από αιφνιδιαστικό τελικά αποδεικνύεται και αναποτελεσματικό.

Self test χωρίς πλατφόρμα καταχώρησης

Ο Πρόεδρος του σωματείου, Παντελής Κουνιάδης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο ζήτημα που προκύπτει με τα self test σε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους. Ο εκπαιδευτής και οι μαθητές  είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν self test σε μια όπως ανέφερε «ανύπαρκτη πλατφόρμα».  

Απολύμανση κάθε μια ώρα

Παράλληλα όπως πρόσθεσε και ο Γενικός Γραματέας Μ. Κουτρής ο εκπαιδευτής είναι υποχρεωμένος να πραγματοποιεί self test δυο φορές την εβδομάδα.

«Σύμφωνα με την ΚΥΑ η εξέταση θα είναι ανά μια ώρα, αυτό σημαίνει ότι θα κάνουμε self test και θα αποδεικνύουμε ότι είμαστε καθαροί και θα κάνουμε εξέταση ανά μια ώρα για να απολυμάνουμε τι; Τον καθαρό χώρο;» ανέφερε ο κ. Κούτρης.

Για τους υποψήφιους οδηγούς η ΚΥΑ προβλέπει να πραγματοποιούν self test τουλάχιστον 24 ώρες πριν το μάθημα.

Ωστόσο οι εκπαιδευτές αναμένουν την έκδοση νέας ΚΥΑ ώστε να υπάρξουν και οι κατάλληλες διευκρινήσεις.

Διαδικτυακά μαθήματα χωρίς διαδικτυακή πλατφόρμα

Οι εκπαιδευόμενοι όπως δήλωσε ο κ. Κουτρής  έχουν τη δυνατότητα έκδοσης καρτέλας υποψήφιου οδηγού ωστόσο δεν θα έχει τη δυνατότητα ο υποψήφιος οδηγός να παρακολουθήσει –έστω και διαδικτυακά- τα θεωρητικά μαθήματα.

«Δεν έχει ανακοινωθεί κάποια πλατφόρμα για θεωρητική εκπαίδευση. Στο χώρο των σχολών δεν μπορεί ο εκπαιδευόμενος να παρακολουθήσει θεωρητικά μαθήματα» δήλωσε ο. Κούτρης.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι εκπαιδευόμενοι των οποίων η εκπαίδευση διεκόπη.

Στην περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος έχει ολοκληρώσει τη θεωρία προκειμένου να παρακολουθήσει το πρακτικό μέρος αναγκάζεται να αγοράσει το self test του οποίου το αποτέλεσμα δεν καταχωρείται σε πλατφόρμα.

Την ίδια ταλαιπωρία θα αντιμετωπίσουν και οι υποψήφιοι οδηγοί φορτηγών καθώς προϋπόθεση για αυτούς είναι να πραγματοποιούν self test σε μια ανύπαρκτη πλατφόρμα.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν για τις σχολές οδηγών ότι το πρόχειρο άνοιγμα δεν σημαίνει και πραγματική λειτουργία αφού θα επωμιστούν ένα σημαντικό οικονομικό πλήγμα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ