22.3.2022 18:24

Ανοίγει η αυλαία για τις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τις Σφαγές και τη Μικρασιατική Καταστροφή (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 4 Απριλίου οι επετειακές εκδηλώσεις με τίτλο «Μνήμες Αιώνων», τόσο για τις σφαγές του 1822 στη Χίο όσο και για τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Στα πλαίσια των Επετειακών Εκδηλώσεων Μνήμης και Τιμής για τους σφαγιασθέντες Ήρωες κατά τα τραγικά γεγονότα των Σφαγών του 1822, ο Δήμος Χίου δια της Επιτροπής Επετειακών Εκδηλώσεων, πραγματοποιεί μία λιτή εκδήλωση στον χώρο του Μνημείου των Σφαγών επί της οδού Δημοκρατίας, την Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022 στις 11 το πρωί.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Χίου έχει ξεκινήσει ήδη την τοποθέτηση επετειακών πλακάτ περιμετρικά του Δημοτικού Κήπου, τα μισά εκ των οποίων αφορούν στις σφαγές και τα άλλα μισά στη Μικρασιατική καταστροφή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως είπε ο κ. Καλογεράκης, κρίνεται αναγκαία η αισθητική αναβάθμιση του μνημείου των Σφαγών στην οδό Δημοκρατίας, καθότι η σημερινή του εικόνα δεν περιποίει τιμή σε κανέναν.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ