5.6.2020 8:34

Άνω – κάτω στον Παγχιακό Σύλλογο Α.με.Α. για το… Facebook Live

Έντονη αντίδραση της περιφερειακής ομοσπονδίας Α.με.Α. και παραίτηση με αιχμές του αντιδημάρχου Γιώργου Πατεριμού

Στα άκρα οδηγήθηκε η κόντρα μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη και του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, με αφορμή την περιβόητη τοποθέτηση του συστήματος seatrac στη Δασκαλόπετρα.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα όταν ο Παγχιακός Σύλλογος Α.με.Α. ανέβασε φωτογραφίες στο Facebook με το αποσυναρμολογημένο σύστημα seatrac στην παραλία της Δασκαλόπετρας. Πλην όμως, το σύστημα την ίδια ημέρα είχε τοποθετηθεί από τα συνεργεία του Δήμου με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πατεριμό να χρησιμοποιεί το Facebook Live προκειμένου να αποδείξει ότι οι εικόνες που διοχετεύτηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, παρότι ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ακόμα και συναρμολογημένο ήταν εκτός λειτουργίας.

Η ανάρτηση του αντιδημάρχου προκάλεσε και την παρέμβαση του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, που έκανε λόγο για ερπετά που πετάνε λάσπη.

Η συγκεκριμένη φράση είχε ως αποτέλεσμα την εκ νέου αντίδραση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Α.με.Α. Βορείου Αιγαίου που έκανε λόγο για απαράδεκτο βίντεο, απαιτώντας από τον Δήμαρχο να πάρει πίσω τους χαρακτηρισμούς και να ανακαλέσει δημόσια.

Στον αντίποδα ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πατεριμός ανακοίνωσε την παραίτησή του τόσο από τον Παγχιακό Σύλλογο Α.με.Α. όσο και από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.με.Α..

«Από το πρωί έχω δώσει στους συλλόγους την παραίτηση μου για λόγους που δεν είναι της παρούσης στιγμής να εξηγήσω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις οικογένειες ΑμεΑ που με στήριξαν στην πορεία μου στους συλλόγους Παγχιακό Σύλλογο και Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου ΑμεΑ. Θα συνεχίζω να αγωνίζομαι για τα αυτονόητα δικαιώματα σας από όποια θέση κατέχω και κυρίως σαν πατέρας παιδιού ΑμεΑ», ανέφερε ο κ. Πατεριμός.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ