7.2.2017 15:45

Αναζητείται χρηματοδότηση για τα Λιμνιά

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ Η ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΛΛΑ ΛΕΙΠΟΥΝ 1,2 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Εγκρίθηκε δύο χρόνια μετά τη εγκαίνια της μαρίνας των Λιμνιών, η τροποποίηση της χωροθέτησης αλλά και η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων από τις αρμόδιες επιτροπές των Υπουργείων Τουρισμού και Περιβάλλοντος, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί με την βασική προϋπόθεση της εξεύρεσης πηγής χρηματοδότησης.

Από την πλευρά του το Υπ. Τουρισμού κατέστησε σαφές ότι δεν διαθέτει κονδύλια για την επέκταση του έργου πετώντας το μπαλάκι στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Το έργο ανέρχεται σε 1,2 εκ. ευρώ και προβλέπει την επέκταση των δύο λιμενοβραχιόνων για την προστασία του όρμου έναντι των νότιων ανέμων καθώς και τη δημιουργία 2 κτιρίων 200 τ.μ. που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της Μαρίνας για καταστήματα, χώρους υγιεινής και ρεσεψιόν.

«Γίνονται προσπάθειες  το έργο να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα εντός του 2017 και ο χρόνος υλοποίησής του δεν ξεπερνά τους 6 μήνες. Υπάρχει ήδη μεγάλη ζήτηση για μόνιμο ελλιμενισμό σκαφών στα Λιμνιά κάτι όμως που είναι απαγορευτικό λόγω των νότιων ανέμων. Προσωπικά θεωρώ ότι αν αυτό το έργο υλοποιηθεί, θα δημιουργήσει τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης καθώς και νέες θέσεις εργασίας στο κομμάτι της συντήρησης και φύλαξης σκαφών», δήλωσε ο Μ. Μπελέγρης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ