15.1.2016 15:26

Ανακύκλωση γυαλιού από τον Φεβρουάριο [ΒΙΝΤΕΟ]

Γ. ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ: « ΘΑ ΠΙΣΤΩΘΟΥΝ 75.000€ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»

Με χαμόγελα ικανοποίησης και χαράς  παρέλαβαν το πρωί της Παρασκευής το 2ο απορριμματοφόρο όχημα για την ανακύκλωση, ο  αντιδήμαρχος   Καθαριότητας Γιώργος  Μπελέγρης  και ο Πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ Σωκράτης Συριώδης. «Για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου μπαίνει στο δημοτικό κορβανά ανταποδοτικό ποσό από ανακύκλωση. Μόνο για τα δύο εξάμηνα του 2015 θα λάβουμε από την ελληνική εταιρεία αξιοποίησης ανακύκλωσης 75.000€», δήλωσε στον «π» ο Γιώργος Μπελέγρης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας υπολογίζεται ότι μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου θα έχει ξεκινήσει και η ανακύκλωση του γυαλιού, με την προϋπόθεση ότι θα έχει παραληφθεί μέχρι τότε το τρίτο απορριμματοφόρο και θα έχουν τοποθετηθεί και οι 200 νέοι κάδοι στο Βροντάδο και τα χωριά: «Υπάρχει αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στην ανακύκλωση από τη στιγμή που την  ανέλαβε ο δήμος και ευελπιστώ ότι όταν ξεκινήσει και η ανακύκλωση γυαλιού  θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο», κατέληξε ο Γιώργος Μπελέγρης.

Ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ Σωκράτης Συριώδης, μιλώντας στον «π»  αναφέρθηκε στην συνεργασία της ΔΙΑΝΟΧ με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης  Ανακύκλωσης:

« Διεκδικήσαμε και  τελικά μας παρέδωσαν  780 νέους κάδους, τρία απορριμματοφόρα και ανταποδοτικά τέλη για κάθε ανακυκλώσιμο τόνο που πιστοποιείται στην Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης», είπε ο Σωκράτης Συριώδης προαναγγέλλοντας ότι θα ακολουθήσουν και νέες καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ