8.12.2021 14:32

Ανακοίνωση - παρέμβαση του ΣΕΣΝΟΧ για τις αναθέσεις στο Νοσοκομείο

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η 2η ΥΠΕ καθώς και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο Χίου, εξαιτίας του ότι για περισσότερο από μια δεκαετία  δεν πραγματοποιούνται κρίσεις Διευθυντών- Υποδιευθυντών και Προϊσταμένων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η Διοίκηση να προβαίνει, κατά παράβαση ακόμα και του υπάρχοντος αντιδραστικού δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, σε ανάθεση προσωρινών καθηκόντων σε όσους θεωρεί ότι πρέπει να προΐστανται κλινικών, τμημάτων και υπηρεσιών. Τελευταίο παράδειγμα η αναπλήρωση του κενού της Διεύθυνσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Οι πρακτικές  αυτές, εκτός από το γεγονός ότι αδικούν ακόμα και τους ίδιους τους εργαζόμενους, αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού, η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Νοσοκομείου, οι  μειωμένοι προϋπολογισμοί για την υγεία (εν καιρό πανδημίας), η  ένταξη στα ΒΑΕ κλπ.

Αδυνατούμε να δεχτούμε την απαράδεκτη αυτή πολιτική, που δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, αφού καλλιεργεί την καχυποψία και την ανθρωποφαγία μεταξύ των εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να δοθούν εξηγήσεις από τη διοίκηση και τη 2η ΥΠΕ για ποιό λόγο δεν τηρήθηκαν αυτά που προβλέπονται από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα σχετικά με την αναπλήρωση διευθυντή στη διεύθυνση νοσηλευτικής υπηρεσίας και να  προβούν στη άμεση εφαρμογή τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το Υπουργείο υγείας και 2η ΥΠΕ να προχωρήσουν στις κρίσεις και στις όποιες τοποθετήσεις, να λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων (προϋπηρεσία, τίτλοι σπουδών, μεταπτυχιακά, οργανόγραμμα, κλπ).

Συνημμένα: α.π.: 5319 έγγραφο ΠΟΕΔΗΝ https://www.poedhn.gr/paremvaseis/item/download/8613_942aa8657ab8779968e74bcbdcb7c8c0

Για το ΔΣ

Ο Πλειοψηφών Σύμβουλος

Λαμπαδοχυτός Γιάννης 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ