27.5.2016 18:59

Αναγκαιότητα η άρση του αποκλεισμού των νησιών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Η ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΟ Σ.Α.Σ.

Την ανάγκη της ενίσχυσης των δρομολογίων που συνδέουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου μεταξύ τους, όπως και αυτήν να προβλεφθούν στις συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας δωρεάν δύο δρομολόγια το μήνα για μεταφορά καυσίμων στα μικρά νησιά ( Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Οινούσσες), επεσήμανε στο σημερινό Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Παράλληλα, η κ. Καλογήρου επιχειρηματολόγησε για τη σπουδαιότητα της διαπεριφερειακής ακτοπλοϊκής επικοινωνίας, υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα διασύνδεσης της Λήμνου με τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη, καθώς και της διασύνδεσης της Σάμου, των Φούρνων και της Ικαρίας με την Πάτμο, τους  Λειψούς, τη Λέρο και την Κω.

Τέλος, έθεσε το ζήτημα της αναγκαιότητας θεσμοθέτησης ταχείας διαδικασίας έγκρισης απόπλου σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (πυρκαγιές), για τη μεταφορά πυροσβεστών εθελοντών και υλικού, ώστε να μην σπαταλιέται πολύτιμος χρόνος σε γραφειοκρατικές διαδικασίες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ