14.4.2016 17:10

Αμηχανία και αναστάτωση

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΣΕΣΜΕ Muhittin Dalgıç

Αμηχανία και αναστάτωση συνεχίζουν να συνοδεύουν τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη που επέλεξε με τον δικό του τρόπο να σχολιάσει μέσω Facebook τις συνεχείς παραβιάσεις των Τούρκων πάνω από τις Οινούσσες.

Με αφορμή τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, σε Οινούσσες και Ψαρά, από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ο κ. Κάρμαντζης έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «το σύνθημα των καταδρομέων μας για το οποίο Συμφωνώ Απόλυτα και το εκφράζω απόλυτα με τις ιδιότητες που φέρω με τη σειρά που ακολουθούν ως Έφεδρος Επίλαρχος, πρώην Βουλευτής Χίου και Νυν Αντιπεριφερειάρχης Χίου είναι ότι καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος! Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα που πρέπει να λέγεται από τα χείλη όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων απανταχού της γης! Έχουμε ένα γείτονα άθλιο, άπληστο, μπαμπέση, βάρβαρο και απολίτιστο, ένα γείτονα βουτηγμένο στο αίμα, πάντα ύπουλο και επικίνδυνο που καιροφυλακτεί πάντα για να χτυπήσει και να αρπάξει χωρίς οίκτο!».

Στην ίδια ανάρτηση ανέφερε ακόμη: «Γνωρίζουμε δε ότι αυτό το αισχρό κράμα των 50 και βάλε Εθνικών και Θρησκευτικών μειονοτήτων το κανάκεψαν και το δημιούργησαν οι άθλιοι μπάσταρδοι της Αναθεματισμένης Δύσης προαιώνιοι εχθροί του Γένους μας με διάφορους άλλους και τώρα πληρώνουν για αυτά που δημιούργησαν και θα πληρώσουν πολλά ακόμα! Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο Ενωμένοι Έλληνες, Έλληνες ομόψυχοι, Έλληνες αδελφωμένοι και μονιασμένοι (σ' αυτούς τους Έλληνες χωράνε ακόμα μετανιωμένοι όμως, Φιληδες Τασιες Ρεπουσενες και Σιες) μπορούμε να αντισταθούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ορδές περιμετρικά του Έθνους μας και μόνο με τις δικές μας δυνάμεις και αλήθεια μπορούμε!!».

Κλείνοντας την ανάρτησή του ο κ. Κάρμαντζης τόνισε ακόμη: «...Αν το ύφος της γραφής μου ξαφνιάσει κάποιους δεν Ζητώ Συγγνώμη διότι αυτό που μας έχει ρημάξει τελικά είναι ο καθωσπρεπισμός έχοντας χάσει την αυθεντικότητα μας!!».

Αντιδράσεις

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Κάρμαντζη προκάλεσε σάλο, με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χρ. Καλογήρου να την αποδοκιμάζει δημόσια. «Λυπάμαι για την τοποθέτηση του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη. Την αποδοκιμάζω. Φυσικά δεν εκφράζει την Περιφέρεια», είπε χαρακτηριστικά η κα Καλογήρου.

Κριτική στον κ. Κάρματζη, που διετέλεσε βουλευτής της ΝΔ, άσκησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου να πάρει θέση και να τον παραιτήσει άμεσα από τα καθήκοντα του. Καλεί, επίσης, τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί για το ζήτημα.

«Με έκπληξη διαβάσαμε στα Μ.Μ.Ε. το εθνικιστικό παραλήρημα του κ. Κάρμαντζη για την Τουρκία. Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου με αδιανόητες φράσεις αναφέρεται στη γείτονα χώρα και το λαό της. Διερωτώμεθα λοιπόν αν κάποιος Τούρκος διαβάσει τις θέσεις αυτές θα έχει την επιθυμία να επισκεφτεί το νησί μας; Αντιλαμβάνεται ο Αντιπεριφερειάρχης το κακό που κάνει στον τουρισμό του νησιού; Αλλά κυρίως αντιλαμβάνεται το μίσος που στάζει στις ψυχές των Χιωτών και Χιωτισσών και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά;» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, συμπληρώνοντας: «Θυμίζουμε στον κ. Κάρμαντζη ότι δεν είναι απλός πολίτης αλλά Αντιπεριφερειάρχης στη Χίο και η ιστορία έχει δείξει ότι οι συνέπειες κάποιων δηλώσεων είναι πολύ σοβαρές. Επειδή λοιπόν θεωρούμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης του νησιού «κύριος» Κάρμαντζης φέρει τεράστιες ευθύνες για το μίσος που σπέρνεικαι τις απόψεις που διατυπώνει, οι οποίες δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα φιλειρηνικά αισθήματα των κατοίκων της Χίου, καλούμε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Καλογήρου να πάρει θέση και να τον παραιτήσει άμεσα από τα καθήκοντα του για το καλό του τόπου μας και τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί για το ζήτημα».

Στην χωρία των ανακοινώσεων προστέθηκε και η παράταξη Ισχυρό Βόρειο Αιγαίου του Ν. Γιακαλή. «Πρόκειται προφανώς για ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα που δεν μπορεί παρά να εκφράζει ένα ελάχιστο μέρος των πολιτών τόσο της Χίου όσο και των νησιών του Βορείου Αιγαίου, γενικότερα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι απόψεις που μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν ανεύθυνες αλλά και εθνικά επικίνδυνες αφού δεν τις είπε κάποιος τυχαίος, αλλά ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου που η θεσμική του ιδιότητα είναι τέτοια που του δίνει το δικαίωμα να εκπροσωπεί το νησί της Χίου».

Παρόμοια και η ανακοίνωση της παράταξης του Οικολογικού Ανέμου. «Επιεικώς απαράδεκτες είναι οι δηλώσεις του κ. Κάρμαντζη, που εκθέτουν και προσβάλλουν το θεσμό της Περιφέρειας, αλλά και όλο το νησί της Χίου. Σε μια περίοδο βαθιάς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης της κοινωνίας μας, σε μια περίοδο όπου όλοι πρέπει να συζητάμε για ειρήνη των λαών, σε μια περίοδο που η νεολαία των νησιών μας διαμορφώνει διαπολιτισμικό χαρακτήρα ο κ. Κάρμαντζης αφενός μεν υιοθετεί ακροδεξιές θέσεις, προσβάλλοντας τους πολίτες της γειτονικής χώρας αφετέρου δε θέτει σε κίνδυνο όλη την οικονομική ζωή του νησιού που τα τελευταία χρόνια με τις επισκέψεις των τούρκων τουριστών έχει πάρει μια βαθιά ανάσα», υπογραμμίζει.

Ανακοίνωση διαμαρτυρία εξέδωσε και η ΟΕΕΒΕ, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις αναφορές του αντιπεριφερειάρχη.

Εξοργισμένος ο Δήμαρχος Τσεσμέ

Οι δηλώσεις του Στ. Κάρμαντζη έφθασαν στην αντίπερα όχθη με τον Δήμαρχο Τσεσμέ Muhittin Dalgıç να δηλώνει εξοργισμένος από τις δηλώσεις Κάρμαντζη, ενώ προς το παρόν δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στα τουρκικά ΜΜΕ κάτι που αναμένεται τις προσεχείς ώρες. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ