25.1.2023 11:08

Άμεσο έλεγχο και συντήρηση στους καυστήρες των σχολείων ζητά η Ένωση Γονέων Χίου

Το προηγούμενο διάστημα η Ένωση Γονέων Χίου έγινε αποδέκτης ερωτημάτων από γονείς σχετικά με τον έλεγχο και τη συντήρηση καυστήρων και λεβήτων στις σχολικές μονάδες του νησιού. Αν και η συγκεκριμένη διαδικασία, υποχρέωση του Δήμου, είχε εξαγγελθεί από τον Οκτώβριο, δυστυχώς δεν είχε ολοκληρωθεί σε όλα τα σχολεία ακόμα και στις αρχές του νέου έτους. Επίσης σε όσα σχολεία πραγματοποιήθηκε έλεγχος / συντήρηση, δεν δόθηκε κάποιο έγγραφο / βεβαίωση καλής λειτουργίας, μετρήσεων κτλ.

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν μέχρι πρόσφατα ευτυχώς δεν έκαναν επιτακτική την ανάγκη χρήσης των εγκαταστάσεων θέρμανσης, διότι σε κάθε άλλη περίπτωση θα είχαμε αντιμετωπίσει προβλήματα αφού, δικαιολογημένα, διευθυντές / διευθύντριες σχολείων δεν θα τα ενεργοποιούσαν χωρίς να έχει προηγηθεί ο απαιτούμενος έλεγχος / συντήρηση.

Με νωπές τις μνήμες από το τραγικό δυστύχημα στις Σέρρες και την απώλεια της ζωής ενός παιδιού, θεωρούμε ότι υπήρξε κωλυσιεργία στο συγκεκριμένο θέμα και ενώ είμαστε ήδη στην καρδιά του Χειμώνα δεν έχουμε σαφή εικόνα για αυτό το σοβαρό ζήτημα.

Ως Ένωση Γονέων Χίου έχοντας ως πρώτο μέλημα την ασφάλεια των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων απαιτούμε: 

Τον άμεσο έλεγχο και τη συντήρηση ( εάν δεν έχει ολοκληρωθεί ) σε όλα τα σχολεία.

Την παράδοση των απαραίτητων εγγράφων στους διευθυντές / διευθύντριες που να πιστοποιούν την καλή λειτουργία των εγκαταστάσεων ή πιθανές ελλείψεις και χρονοδιάγραμμα παρεμβάσεων όπου απαιτείται.

Ζητάμε για άλλη μια φορά τη σύμπραξη όλων των φορέων και την απόδειξη ότι η Παιδεία και τα παιδιά μας είναι η πρώτη τους προτεραιότητα, με πράξεις και όχι εξαγγελίες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ