14.2.2014 14:14

«Αμάρτησε» ο Δήμος Χίου σε βάρος του Αγ. Βαλεντίνου

ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

Σε ατόπημα ολκής υπέπεσε ο Δήμος Χίου, στην προσπάθεια του να εκμεταλλευτεί κατά το δυνατόν τουριστικά τη «φιλοξενία» των οστών του Αγίου Βαλεντίνου στο νησί μας.

Πριν από λίγους μήνες οι υπεύθυνοι του Δήμου τοποθέτησαν, ύστερα από αίτημα της καθολικής εκκλησίας,  στην πόλη πινακίδες που ενημέρωναν για την τοποθεσία της καθολικής εκκλησίας του Αγ. Νικολάου. Οι ίδιοι θεώρησαν «πρέπον» να προσθέσουν ότι στην εκκλησία βρίσκονται τα οστά του Αγ. Βαλεντίνου.

Τα οστά ως γνωστόν «φιλοξενούνται» στο νησί μας μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στον καθολικό ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη.

Ο καθολικός αρχιεπίσκοπος πληροφορήθηκε για το «ατόπημα» του Δήμου Χίου κι αμέσως ζήτησε να αφαιρεθούν από τις πινακίδες τα σχετικά τμήματα που αναφέρονταν στα οστά του Αγ. Βαλεντίνου. «Σκοπός ήταν να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρανόηση πως η Χίος είναι μόνιμος τόπος του αποτμήματος των οστών» εξήγησε ο ίδιος στον «π».

Τα οστά του Αγίου των ερωτευμένων πάντως θα παραμείνουν στο νησί μας μέχρι τον Μάιο ενώ και η Θεσσαλονίκη έχει καταθέσει στην Καθολική Αρχιεπισκοπή αίτημα για «φιλοξενία» των οστών του Αγίου με αφορμή την ανακήρυξη της ως πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Ο εορτασμός

Πέραν του παρασκηνίου σήμερα ανήμερα της γιορτής του Αγίου στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου, π. Νικόλαος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ