17.7.2014 19:51

Άλλη μια εικόνα εγκατάλειψης

Αυτή η φωτογραφία είναι από τη παραλία του Λιλικά. Μια ήσυχη και πανέμορφη παραλία.

Όμως στο χαλάνε οι εικόνες ντροπής που αντικρίζεις, δηλαδή μία καμπίνα για να αλλάζεις τα ρούχα σου παρατημένη στο έλεος του χρόνου και πεταμένη σε μια πλευράτου δρόμου πάνω από την παραλία.. 
Μετά τις δημοσιεύσεις στον «Πολίτη» για τις εικόνες ντροπής που είδαμε στο Εμπορειό,  το ίδιο συμβαίνει και σε διπλανές παραλίες. Έχουμε 15 Ιουλίου και ακόμα η καμπίνα δεν έχει τοποθετηθεί στην παραλία και ένα κομμάτι λάστιχο νερού που  κρέμεται από τον τοίχο μας θυμίζει οτί εκεί μια μέρα θα γίνει μια ντουζιέρα... όπως μου είπαν και οι λουόμενοι στην παραλία.

Η αμέλεια είναι εμφανής αλλά πιστεύω ότι με λίγα χρήματα θα μπορούσαν να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές σε όλες τις παραλίες. Οικονομικό πρόβλημα λοιπόν δεν είναι αλλά είναι θέμα αδιαφορίας και ανικανότητας των αρμοδίων να πράξουν το αυτονόητο. Με λίγα λόγια, είναι απαράδεκτοι για αυτή τους τη συμπεριφορά που, παρά τις εκκλήσεις των πολιτών και των δημοσιογράφων, συνεχίζουν να μην σηκώνονταιαπό τις καρέκλες τους και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε δικαιολογίες για μείωση προσωπικού και οικονομικά προβλήματα και ότι για όλα οι άλλοι φταίνε. Μιλάμε για εγκατάλειψη περιουσιακών στοιχείων του Δήμου δηλαδή των φορολογούμενων πολιτών. Μάλιστα η συγκεκριμένη καμπίνα είναι παρατημένη στο δρόμο από πέρσι.

«Θα τα ξαναπούμε σε ένα χρόνο»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΙΛΙΚΑ

Απάντηση... με νόημα δίνει η Δημοτική Αρχή Λαμπρινούδη στον Στ. Τριανταφυλλίδη αναφορικά με την παρέμβασή του στον «π» μέσω της οποίας καυτηρίαζε την εικόνα που παρουσιάζει η παραλία του Λιλικά και τα προβλήματα που έχει.

Στην απάντηση του ο Δήμος Χίου αναφέρει:

«κ. Τριανταφυλλίδη.    

Δεν είναι η πρώτη φορά, που για θέματα της καθημερινότητας του Δήμου μας, τα οποία εντοπίζετε, αντί να απευθύνεστε στις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποκατάστασή τους, επιλέγετε να τα προβάλλετε στα ΜΜΕ.

Βέβαια το γεγονός αυτό δεν θα ενοχλούσε, αν οι προθέσεις σας δεν διακατέχονταν από εμπάθεια προς τις υπηρεσίες του Δήμου και τη δημοτική αρχή.

Τις αναφορές σας περί ανικανότητας των αρμοδίων και αδιαφορίας, σας τις επιστρέφουμε.

Το τελευταίο διάστημα καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες με στόχο το συμμάζεμα, τον εξωραϊσμόκαι τη βελτίωση των υποδομών στις παραλίες του νησιού μας.

Σας γνωρίζουμε ότι έχουν πραγματοποιηθεί: Καθαρισμοί και στρώσιμο παραλιών, τοποθέτηση ομπρελών, καμπίνων, επισκευή και τοποθέτηση νέων ντουζ.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν ομπρέλες στις παραλίες: Μπέλα Βίστα, Μ. Λιμνιώνας, Κώμη, Μαγεμένα, Μύλος Καρδάμυλα, Αγιά Φωτιά, Καταρράκτης, Γρίδια, Βοκαριά, Καστέλο, Λαγκάδα.

Δημιουργήθηκαν ράμπες ΑΜΕΑ στις παραλίες: Μπέλα Βίστα, Καρφάς, Αγιά Φωτιά, Μ. Λιμιώνας, Λιθί, Κώμη, Μαγεμένα, Μύλος Καρδάμυλα, Τάγμα και Δασκαλόπετρα.

Επίσης εγκαταστάθηκαν ναυαγοσώστες σε πολυσύχναστες παραλίες, δημιουργήθηκαν χώροι για BeachVolley και χώροι για τη στάθμευση οχημάτων.

Τοποθετήθηκαν χημικές τουαλέτες και πραγματοποιούνται τακτικές αναλύσεις υδάτων στις πολυσύχναστες παραλίες, προϋποθέσεις απαραίτητες για να διεκδικήσουμε το επόμενο έτος 7 γαλάζιες σημαίες.

Τέλος τοποθετήθηκαν δεκάδες νέοι κάδοι απορριμμάτων, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται η τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων, όπου έχει ζητηθεί.

Αυτή είναι πραγματικότητα κι εφόσον απευθυνόμαστε σε αιρετό, εκλεγμένο με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία για τη Χίο», του κ. Βουρνού, σας διαβεβαιώνουμε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχουμε μέτρο σύγκρισης, ώστε να επανέλθουμε και να πούμε περισσότερα!». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ