24.7.2015 17:12

Αλλάζει χέρια η ανακύκλωση [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΙΟ

Την σκυτάλη στον Δήμο Χίου και συγκεκριμένα στην υπηρεσία καθαριότητας παραδίδει σήμερα η ιδιωτική εταιρίας «Οικόπολις», που πλέον καλείται με δικά του μέσα να προχωρήσει στην αποκομιδή από τους ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε ολόκληρη τη Χίο.

Τα οφέλη

Το νέο εγχείρημα του Δήμου αναμένεται να εξοικονομήσει περί τις 120.000 ευρώ σε ετήσια βάση, ποσό με το οποίο ο Δήμος επιχορηγούσε την ιδιωτική εταιρεία για την περισυλλογή των σκουπιδιών. Όπως σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Μπελέγρης μόνο το κομμάτι της διαλογής των ανακυκλώσιμων θα παραμείνει στην ιδιωτική πρωτοβουλία αφού μέχρι στιγμής ο Δήμος δεν διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για να πάρει στις πλάτες του κι αυτό το κομμάτι.

«Πέρα από τις 120.000 ευρώ, το πιο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι η ανακύκλωση βοηθάει πολύ στην αύξηση του χρόνου ζωής του ΧΥΤΑ της νότιας Χίου αφού καταλήγουν πολύ λιγότερα απορρίμματα. Επιπλέον από την όλη διαδικασία ο Δήμος λαμβάνει και τη σχετική επιχορήγηση για κάθε τόνο που ανακυκλώνει», σημείωσε ο κ. Μπελέγρης.

Τα προβλήματα

Η νέα προσπάθεια του Δήμου δεν ξεκινάει όμως ανώδυνα, αφού οι 750 κάδοι ανακύκλωσης που είχαν παραγγελθεί μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης από τον Γενάρη δεν έχουν φθάσει ακόμα στη Χίο, με αποτέλεσμα η ανακύκλωση να συνεχίσει να λειτουργεί με το ήδη υπάρχον δίκτυο κάδων της εταιρίας «Οικόπολις».

«Ευελπιστούμε μέχρι τέλος Αυγούστου να τους έχουμε λάβει ώστε να επεκτείνουμε το δίκτυό μας και να διορθώσουμε το πρόβλημα με τους συρμάτινους κάδους του χαρτιού, που με λίγο αέρα τα χάρτινα απορρίμματα βρίσκονταν έξω από αυτούς», εξήγησε ο κ. Μπελέγρης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ