25.10.2013 20:23

Ακήρυχτος πόλεμος στην ανακύκλωση

ΚΛΟΠΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η "ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ"

Αδυσώπητος μαίνεται ο πόλεμος της ανακύκλωσης των οικιακών απορριμμάτων, που παίρνει  διαρκώς και πιο δραματικές διαστάσεις.

Η εταιρία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ υπέβαλλε μήνυση κατ’ αγνώστων μετά τα συνεχή κρούσματα κλοπών κάδων ανακύκλωσης, πρόκλησης φθορών στα αυτοκίνητα, την υλικοτεχνική υποδομή της εταιρίας και την αρπαγή ανακυκλώσιμων υλικών που αυξάνονται με σταθερούς ρυθμούς. Οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι έχουν εντοπίσει πρόσωπα, γνωρίζουν τι συμβαίνει και τονίζουν ότι από την αρχή της συνεργασίας της με το δήμο Χίου η εταιρία   βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, επειδή έχει αποσπάσει τη μερίδα του λέοντος από το δήμο και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και αυτό δεν αρέσει σε ανταγωνιστές της, που προσπαθούν με πολλούς αθέμιτους τρόπους να την φθείρουν και να δημιουργήσουν συνθήκες που θα την βγάλουν από το παιχνίδι ή θα περιορίσουν την εμβέλεια και τα κέρδη της.

Επιδημία

Η πιο πρόσφατη κλοπή  κάδου διαπιστώθηκε την Τρίτη στην συμβολή των οδών Ροδοκανάκη και Αργέντη, ενώ η αρπαγή των ανακυκλώσιμων υλικών και η αντικατάσταση τους με σακούλες σκουπιδιών κοντεύει να γίνει επιδημία.

Ο Κώστας Μανδάλας καταγγέλλει ότι κάθε βράδυ κλέβουν το ανακυκλώσιμο υλικό και προκαλούν ζημιές σε πολλούς κάδους και στην υλικοτεχνική υποδομή της εταιρίας, αλλά τονίζει και προειδοποιεί ότι πολύ γρήγορα θα υπάρξουν εξελίξεις και πιθανότατα συλλήψεις, αφού έχουν στοιχεία και έχουν ταυτοποιήσει έναν από τους δράστες αυτών των πράξεων.

«Έχουμε επισημάνει άτομο που το χρησιμοποιούν επειδή γνωρίζει άριστα τα θέματα της αποκομιδής των σκουπιδιών και τις φθορές που πρέπει να προκαλέσει για να έχουν μεγάλο οικονομικό κόστος στην εταιρία. Όμως το κόστος μεταφέρεται και στους πολίτες, αφού αντί να μαζεύουμε τα απορρίμματα, χάνουμε ώρες καθαρίζοντας και επιδιορθώνοντας τους κάδους, τα αυτοκίνητα και την υπόλοιπη υλικοτεχνική υποδομή μας».

Ο θάνατος σου η ζωή μου, έχει γίνει η υπόθεση, ο αθέμιτος ανταγωνισμός αρχίσει να διολισθαίνει σε επικίνδυνες πρακτικές, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και το επόμενο επεισόδιο του σήριαλ θα είναι δραματικό, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα από τις αρμόδιες αρχές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ