22.8.2013 16:47

Άκαρπη η συνάντηση Αρβανιτόπουλου - ΟΛΜΕ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Η ΟΛΜΕ

Ορατός είναι ο κίνδυνος να μη ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά έπειτα από το αδιέξοδο της συνάντησης του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο, έπειτα από σχετικό αίτημα του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Αρβανιτόπουλου προς την ΟΛΜΕ πως «οι θέσεις των εκπαιδευτικών δεν θίγονται με τις επικείμενες μετατάξεις και την διαθεσιμότητα», οι εκπαιδευτικοί παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Τα σχολεία μας, τα πανεπιστήμιά μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους και η ελληνική οικογένεια δεν θα έχει κανένα άγχος και καμία αγωνία»,  δήλωσε ο υπουργός μετά τη συνάντηση, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, σημείωσε ότι δεν πείσθηκε από τη συνάντηση με τον υπουργό και η ηγεσία της Ομοσπονδίας θα προτείνει την κήρυξη απεργίας όπως έχει ήδη αποφασιστεί.

«Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει. Αυτή ήταν, άλλωστε, και η απόφαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την 23η Ιουλίου», είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, προσθέτοντας πως «η διαδικασία των μετατάξεων, με την οποία θα καλυφθούν κενά από πλεονάζοντες, εξελίσσεται ομαλά και θα ληφθούν υπ’ όψιν και οι προτιμήσεις των εκπαιδευτικών».

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ο κ. Αρβανιτόπουλος ξεκαθάρισε πως «έχει – όπως γνωρίζετε ήδη - ληφθεί μέριμνα, ώστε αυτοί που έχουν να κάνουν με επαγγέλματα υγείας, και αυτό είναι περίπου το 60% του αριθμού, να απορροφηθούν από Οργανισμούς του υπουργείου Υγείας. Αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ούτως ώστε και οι υπόλοιποι να απορροφηθούν από άλλους Οργανισμούς του Δημοσίου,  αλλά και υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας που σχετίζονται με την κατάρτιση».

Τέλος σημείωσε πως τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά θα είναι ανοιχτά, λέγοντας: «Θέλω ακόμη να πω ότι, επειδή σήμερα η ελληνική οικογένεια σηκώνει αρκετά βάρη και περνάει δυσκολίες, το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσθέτουμε βάρη, αγωνίες και ανασφάλεια, ιδίως όσον αφορά στο εκπαιδευτικό σύστημα. Μέριμνα όλων και ιδιαίτερα ημών, πρέπει να είναι – και είναι - η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος». 

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στη μείωση των εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά 16.000 περίπου μέσω της διαθεσιμότητας, των μετατάξεων, των συνταξιοδοτήσεων και της μείωσης των αναπληρωτών, ενώ αντιτίθενται και με τις αλλαγές στο Λύκειο.

Όπως καταγγέλλει η ΟΛΜΕ, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των εκπαιδευτικών που θα μεταταχθούν λήγει σε δύο μέρες, χωρίς, όμως, να έχουν δοθεί διευκρινίσεις σε κρίσιμα ερωτήματα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ