10.1.2015 11:39

Αίσιο τέλος στην ομηρεία στο Μονπελιέ: Παραδόθηκε ο δράστης, σώοι οι όμηροι

Ο ένοπλος, που κρατούσε ομήρους δύο υπαλλήλους κοσμηματοπωλείου στο Μονπελιέ της νότιας Γαλλίας, παραδόθηκε στη διάρκεια της νύχτας στην αστυνομία. Οι υπάλληλοι απελευθερώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή. 

Διαπραγματεύσεις που διήρκησαν ώρες μεταξύ της Raid, επίλεκτης μονάδας της αστυνομίας, και του ενόπλου κατέληξαν στην παράδοση του άνδρα χωρίς να σημειωθεί βία. 

Ο 40χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ανακοίνωσε στον Τύπο ο εισαγγελέας Κριστόφ Μπαρέ. «Γύρω στις 17.00 (τοπική ώρα) ο άνδρας εισήλθε στο κοσμηματοπωλείο, αλλά δεν έγινε απόπειρα ληστείας και η ενέργειά του είναι ανεξήγητη» δήλωσε. 

Ο εισαγγελέας επανέλαβε ότι το περιστατικό αυτό ουδεμία σχέση έχει με τις χθεσινές ομηρείες στην περιοχή του Παρισιού που είχαν σχέση με τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό. «Οι δύο πωλήτριες του καταστήματος δεν υπέστησαν βία, ούτε παρεμποδίστηκαν» διευκρίνισε. 

Η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί από κοσμηματοπώλη που βρίσκεται απέναντι, ο οποίος είχε δει τον ένοπλο που φορούσε κράνος να μπαίνει στο κατάστημα. Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Δύο ώρες αργότερα, η ειδική μονάδα της αστυνομίας έφθασε στο σημείο και άρχισε τις διαπραγματεύσεις τηλεφωνικά με τον δράστη της ομηρείας. Καμιά πληροφορία δεν έχει δοθεί για την ταυτότητα του άνδρα αυτού.

Newsroom ΔΟΛ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ