3.2.2014 11:26

Αγωνία στην Κεφαλονιά για τα 5,7 Ρίχτερ που συγκλόνισαν το νησί

Πολύ ανήσυχοι είναι οι κάοικοι στην Κεφαλονιά μετά το νέο σεισμό5,7 ρίχτερ που συγκλόνισε λίγα λεπτά μετά τις 5 τα ξημερώματα το νησί. Το υπουργείο Αμυνας έχει ενεργοποιήσει το σχέδιο «Δευκαλίων»  και ένα C-27 και ένα αρματαγωγό αναχωρούν εντός της ημέρας μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και ενημερώνεται συνεχώς.

Ευτυχώς μόνο δέκα ελαφρά τραυματίες είναι, μέχρι στιγμής, ο απολογισμός του νέου σεισμού σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου Ληξουρίου, Διονύση Μαρκάτου. O κ. Μαρκάτος σημείωσε ότι οι περισσότεροι μικροτραυματισμοί προήλθαν από πτώσεις αντικειμένων κατά τη διάρκεια του σεισμού. Στο νησί μεταβαίνει και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Στην πόλη του Ληξουρίου φαίνεται προς το παρόν ότι εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές που προκάλεσε ο νέος ισχυρός σεισμός. Ακόμα και στο νοσοκομείο της πόλης έχει καταρρεύσει ένας τοίχος, ενώ έπεσε και τοίχος ξενοδοχείου από τη δόνηση. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια. Όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης υπέστη ζημιές η προβλήτα του λιμανιού στην πόλη του Ληξουρίου. Πάντως ο κ Τσελέντης είπε ότι ο νέος σεισμός ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου και μετά από το σημερινό φαινόμενο ο ίδιος αισθάνεται πιο ήσυχος. Σε νεώτερες δηλώσεις του ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας έκανε λόγο για νέο σεισμικό γεγονός που προήλθε από διαφορετική σεισμική εστία του ιδίου ρήγματος της Κεφαλονιάς. Η εστία αυτή πρόσθεσε ο κ. Λέκκας ενεργοποιήθηκε από τον προηγούμενο σεισμό της περασμένης εβδομάδας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ