5.10.2021 17:39

«Αγώνας Ψυχής»: Φιλικός αγώνας μπάσκετ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Με μια ξεχωριστή πρωτοβουλία γιορτάζει το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο «ΑΙΓΕΑΣ», διοργανώνει φιλικό αγώνα μπάσκετ. 

Η γυναικεία ομάδα του Α.Σ. «ΑΙΓΕΑΣ», που συμμετέχει στην Α2 κατηγορία θα αναμετρηθεί με τη Μεικτή Γυναικεία Ομάδα Μπάσκετ Χίου, με μοναδικό σκοπό να «νικήσει» η ενημέρωση για τη φροντίδα της ψυχικής μας υγείας!

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

12.00-15.00

Κλειστό Γυμναστήριο Χίου

Δωρεάν είσοδος

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid-19.

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πιο κοινά απ’ όσο νομίζουμε. Ο καθένας από εμάς μπορεί να βοηθήσει να τερματιστεί το στίγμα και οι διακρίσεις σε βάρος ατόμων που έρχονται αντιμέτωπα με ψυχοκοινωνικά ζητήματα!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου. Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η εκπαίδευση γύρω από τις ψυχικές ασθένειες σε όλο τον κόσμο, καθώς και η κινητοποίηση των προσπαθειών για τη στήριξη της ψυχικής υγείας.

Οι ψυχικές δυσκολίες δεν είναι σπάνιες ,δεν είναι ανίατες, δεν είναι κολλητικές και οι άνθρωποι που νοσούν από αυτές δεν είναι επικίνδυνοι.

Σύγχρονες και επίσημες έρευνες σπάνε το μύθο αυτόν που χρόνια βαραίνει την ψυχική νόσο και τη στιγματίζει ανεπανόρθωτα, φανερώνοντας ότι οι άνθρωποι που παρακολουθούνται ψυχιατρικά δεν είναι περισσότερο επικίνδυνοι από τους υγιείς. Χρειάζονται αποδοχή από το περιβάλλον και την πολύτιμη βοήθεια του ειδικού για την άμεση ανακούφιση των συμπτωμάτων, έτσι ώστε να αποτελούν ξανά ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας με ίσες ευκαιρίες που ο καθένας μας δικαιούται!

Ραντεβού στο γήπεδο!

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Εγκρεμού 30, Χίος, τηλ.2271020000(εσωτ.2), kmpsy@kpechios.org, www.kpechios.org

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ