6.2.2014 11:44

Αγνοείται η τύχη του

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥΔΑΠΑΝΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΧΑΜΕΝΟ

Πάνω από το Βασιλειώνικο, μετά τους Αγίους Θεοδώρους υπάρχει το Δημοτικό Σκοπευτήριο της δημοτικής ενότητας Καμποχώρων. Ένα ακόμη μεγάλο και πολυδάπανο έργο, που πήγε χαμένο. Φαίνεται το έχει η μοίρα της περιοχής αφού δίπλα του ακριβώς είναι και το φράγμα του Φυρόλακκα, που κατασκευάστηκε με σημαντικές κακοτεχνίες και όλο επισκευάζεται χωρίς καμία απόδοση μέχρις στιγμής. Το σκοπευτήριο, που κατασκευάστηκε μάλιστα, όπως πολυδιαφημίστηκε, με διεθνείς προδιαγραφές για να φιλοξενεί ακόμη και διεθνή τουρνουά, είναι ένα από τα πιο αποτυχημένα έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όχι κατασκευαστικά, αλλά λειτουργικά και αποδοτικά.

Ολοκληρώθηκε και απόκτησε υλικοτεχνική υποδομή με χορηγίες ευεργετών μετά από πολύ τρέξιμο και αγώνα ανθρώπων που προσπαθούσαν και προσπαθούν να του δώσουν το φιλί της ζωής, αλλά αυτό αργοπεθαίνει.

Εκεί οδηγήθηκε γιατί πρώτον κατασκευάστηκε  σε δυσπρόσιτο σημείο, δεύτερον γιατί δεν υπήρξε στρατηγικός σχεδιασμός και πρόβλεψη αξιοποίησης και τρίτον, γιατί δεν δοθήκαν κίνητρα και προϋποθέσεις για την ανάληψη της λειτουργίας του από ιδιώτες, αφού από την πρώτη στιγμή ήταν καταφανές ότι ο δήμος δεν μπορεί να το συντηρήσει και να το λειτουργήσει.

Ακόμη και για την ανάληψη της λειτουργίας του αναψυκτηρίου δεν υπήρξε φροντίδα, από τη στιγμή που ήταν πασιφανές ότι δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει με δημοτική φροντίδα.

Όσα χρόνια λειτουργεί δεν διοργανώθηκε εκεί κανένα επίσημο ή ανεπίσημο τουρνουά.

 Μόνο κάποια λίγα μέλη του Σκοπευτικού Συλλόγου Χίου το χρησιμοποιούν για προπόνηση, με μηχανήματα και υλικά σκοποβολής που εξασφάλισε από δωρητή ο προπονητής της σκοποβολής Κώστας Κόκκινος. Αν δεν ήταν και αυτοί να χρησιμοποιούν και να συντηρούν κατά διαστήματα τις εγκαταστάσεις και την υλικοτεχνική του υποδομή, τώρα θα είχε ρημάξει και πιθανά κάποιοι θα το είχαν αποψιλώσει από τα μηχανικά του υλικά και τις σιδερένιες κατασκευές. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα μέλη του σκοπευτικού συλλόγου, που το συντηρούν με δικά τους μέσα και έξοδα.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ