9.7.2015 10:45

Άφαντος ο... Αφανής

Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΦΑΝΗ ΝΑΥΤΗ

Για ακόμη μια φορά  τα καθυστερημένα ανακλαστικά των υπηρεσιών οδηγούν σε αδιέξοδο τους επαγγελματίες και εξοργίζουν τους πολίτες. Σημείο αναφοράς και χώρος αναψυχής για τον Βροντάδο τα τελευταία χρόνια αποτελούσε η πλατεία του Αφανή Ναύτη.

Μετά από τη δραστηριοποίηση επαγγελματία στο χώρο της και τη λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, η πλατεία αναδείχθηκε περισσότερο, αποτελούσε αγαπημένο στέκι για τους Βρονταδούσους, άλλους Χιώτες κι επισκέπτες.

Ο επαγγελματίας άλλωστε προκειμένου να υπάρχει όσο τον δυνατόν καλύτερη εικόνα στο κατάστημα του και στον περιβάλλοντα χώρο φρόντιζε για την καθαριότητα και την βέλτιστη κατάσταση ολόκληρης της πλατείας.

Λουκέτο

Οι περιγραφές αυτές έχουν περάσει στο παρελθόν αφού λόγω γραφειοκρατικών κυρίως λόγων,  το κατάστημα δεν λειτουργεί φέτος και η πλατεία έχει εγκαταλειφθεί παρουσιάζοντας μια εικόνα που προσβάλει την πόλη. Σκουπίδια κάθε λογής βρίσκονται πεταμένα εδώ και εκεί, οι πέργκολες, τα σκίαστρα, το μπαρ και όλος ο ξύλινος εξοπλισμός του επαγγελματία παραμένουν αφημένα στο έλεος των καιρικών συνθηκών και όχι μόνο, παρουσιάζοντας απαράδεκτη εικόνα που προκαλεί τη μήνη των δημοτών και των κατοίκων της περιοχής.

Χωρίς άδεια

Η άδεια του επαγγελματία έληξε τον προηγούμενο Οκτώβρη. Ο χώρος ανήκει στον αιγιαλό και παραλία οπότε η Κτηματική Υπηρεσία έπρεπε να παραχωρήσει τη χρήση του στον Δήμο Χίου κι εκείνοςμε τη σειρά του στη Προμηθευτική για να μπορέσει ο χώρος να δοθεί ξανά προς χρήση. Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλόαπό την Προμηθευτική, η Κτηματική υπηρεσία δεν παραχωρούσε το κτίσμα γιατί δεν αναφέρονταν αναλυτικά στην εγκύκλιο του υπουργείου οι όροι και οι προϋποθέσεις που αφορούσαν παραχώρηση κτισμάτων. Ο δήμος δεν προχώρησε στην τακτοποίηση του αυθαίρετου κτίσματος παρότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία και κάπου μέσα σε όλα αυτόν τον ορυμαγδό εγκυκλίων άρθρων κ.λπ κ.λ.π. χάθηκε η φετινή σεζόν και ο Αφανής  έχει άφαντος.

Μαζί με αυτόν χάθηκαν θέσεις εργασίας, χάθηκε ένα εισόδημα για τον επαγγελματία και τον ΄Δήμο και κυρίως χάθηκε ένας μοναδικός χώρος αναψυχής περιπάτου και εκδηλώσεων για τους πολίτες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ