11.3.2016 21:02

Αδειάζει ο ΧΥΤΑ από σωσίβια [ΦΩΤΟ]

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ξεκίνησε από το πρωί της Πέμπτης η σταδιακή αποσυμφόρηση του ΧΥΤΑ της νότιας Χίου από τα συσσωρευμένα σωσίβια των μεταναστών, πρόβλημα που απειλούσε την ομαλή λειτουργία του καθώς από τις αρχές του 2015 δεκάδες τόνοι πλαστικού είχαν εναποτεθεί στον περιβάλλοντα χώρο περιμένοντας ένα σχέδιο συνολικής διαχείρισης από την Κυβέρνηση, που ποτέ δεν ήρθε.

Το ενδιαφέρον της Μ.Κ.Ο. «Οδυσσέας», για μεταφορά των σωσιβίων στην Αθήνα, αποδείχθηκε σωτήριο, αφού φορτηγό με εθελοντές της ΜΚΟ μαζί με τους συνεργάτες της ΔΙΑΝΟΧ, φόρτωσαν περίπου έναν τόνο σωσίβια, τα οποία θα αποσταλούν στην πρωτεύουσα, σε μονάδα μεταποίησης για παραγωγή χρηστικών αντικειμένων.

Να σημειωθεί ότι η σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του ΔΙΑΝΟΧ και της ΜΚΟ, προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουν σταλεί στην Αθήνα προς αξιοποίηση πάνω από 50.000 σωσίβια, από τις συνολικά 150.000 που βρίσκονται στον ΧΥΤΑ της νότιας Χίου κι έπεται συνέχεια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ