13.11.2020 9:33

ΑΔΕΔΥ: 47 χρόνια από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Η ΑΔΕΔΥ Χίου καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν συμβολικά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη και ώρα 6:30 μ.μ. στο Ηρώων των Πεσόντων τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, (μάσκες, αποστάσεις) απευθύνοντας το δικό της χαιρετισμό και καταθέτοντας τα λουλούδια της.

Η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την γιορτή του Πολυτεχνείου αναφέρει ότι δίνει τον αγώνα της για την προστασία της δημόσιας υγείας. Δριμύτατη είναι και η κριτική που ασκεί στην Κυβέρνηση όσον αναφορά τον τρόπο διαχείριση της κρίσης της διασποράς του COVID-19. Όπως δηλώνουν: «Παραμένουμε απροστάτευτοι στους εργασιακούς μας χώρους, χωρίς διαγνωστικά τεστ, με ελλιπή μέτρα προστασίας, με τεράστιες ελλείψεις στο νοσοκομείο της Χίου παρά τις προσπάθειες του Σωματείου ΣΕΣΝΟΧ και των γιατρών, που αγωνίζεται ενάντια σε αυτή την κατάσταση.»

Παρά τις δύσκολες συνθήκες η ΑΔΕΔΥ θα τιμήσει την γιορτή του Πολυτεχνείου υπενθυμίζοντας την τεράστια σημασία της.

«Η ιστορία των αγώνων του λαού μας, η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας δίνει πολύτιμα εφόδια για να κάνουμε τον αγώνα που ήδη δίνουμε πιο αποτελεσματικό, πιο επιθετικό απέναντι σε όσους χτυπούν τα δικαιώματά μας, βγάζοντας μπροστά τις δικές μας πραγματικές ανάγκες.»

«Οι φοιτητές του ’73 είχαν την στήριξη του εργαζόμενου λαού που είχε κατακλύσει τους δρόμους έξω από Πολυτεχνείο, των χιλιάδων κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών της υπαίθρου. Έτσι και σήμερα ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και παλεύουμε για την προστασία της υγείας μας, για να μην πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα για άλλη μια φορά.»

 Ο αγώνας τους για τη δημόσια υγεία, την κοινωνική πρόνοια και τους αξιοπρεπείς μισθούς θα συνεχίσει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

Tags: ΑΔΕΔΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ