26.9.2016 14:18

8ος σημαντικότερος συγγραφέας στον κόσμο ο καθηγητής Γ. Χαραλαμπίδης

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χαρούμενος και ευτυχής για τη διάκριση του ως του 8ου σημαντικότερου συγγραφέα  στο πεδίο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δηλώνει στον «π» ο  καθηγητής του Παν. Αιγαίου Γιάννης Χαραλαμπίδης, υπογραμμίζοντας συνάμα τις υπέρμετρες προσπάθειες που καταβάλλει η επιστημονική κοινότητα για να επιβιώσει και να συνεχίσει την έρευνα,  εξαιτίας των τεράστιων περικοπών που έχει υποστεί από την μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων. «Προσωπικά αισθάνομαι ευτυχής για τη διάκρισή μου ως ο 8οςπιο σημαντικός συγγραφέας στο πεδίο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παγκοσμίως, και εύχομαι να μπορώ να μεταδίδω τη γνώση στους φοιτητές μου, συμβάλλοντας στην ακαδημαϊκή τους πρόοδο και στη μετέπειτα επαγγελματική τους αποκατάσταση, σε δύσκολους καιρούς για την αγορά πληροφορικής και σε περιβάλλον ελλιπούς χρηματοδότησης των πανεπιστημίων από το κράτος», αναφέρει ο καθηγητής Γιάννης Χαραλαμπίδης.

 

Η πιο υποσχόμενη ερευνητική προσπάθεια παγκοσμίως 

Ο κ. Χαραλαπίδης αναφέρθηκε επίσης  και στη βράβευση της επιστημονικής εργασίας με τίτλο «Passive Expert-Sourcing for Policy Making in the European Union» του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων του Παν. Αιγαίου, ως της πιο υποσχόμενης ερευνητικής προσπάθειας στο Πεδίο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  σε  παγκόσμια κλίμακα. « Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι στο Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων του πανεπιστημίου για την βράβευση της εργασίας μας. Η εργασία στοχεύει στο να καταδείξει μία νέα μέθοδο συζήτησης και δημιουργίας πολιτικής με τη χρήση του διαδικτύου, και ήδη έχει κινήσει το ενδιαφέρον μελών του Ευρωπαϊκού αλλά και του Ελληνικού Κοινοβουλίου», επισημαίνει ο κ. Χαραλαμπίδης  συμπληρώνοντας ότι ανάλογα  ζητήματα χρήσης της πληροφορικής για τη βελτίωση των υπηρεσιών του κράτους προς πολίτες και επιχειρήσεις αποτελούν συχνά θέματα εργασιών μεταπτυχιακών  σπουδαστών. «Στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, το οποίο προσφέρεται ήδη για τρίτο χρόνο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με μεγάλη επιτυχία – καθώς αποτελεί το μοναδικό ανάλογο πρόγραμμα στην Ελλάδα, οι φοιτητές μας ασχολούνται με το θέμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στις εργασίες  τους»,καταλήγει ο διακεκριμένος Καθηγητής του Παν. Αιγαίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ