Κοινωνία

27/6/16 18:23

τελ. ενημ.: 27/6/16 18:23

75 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες στη Χίο

2.452 ΑΤΟΜΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Ανησυχία στις τοπικές αρχές προκαλεί η σταθερή, αν και μικρή, αύξηση των μεταναστευτικών ροών από τα τουρκικά παράλια. Παρά την παρουσία σκαφών της Frontex αλλά και πολεμικών πλοίων που εποπτεύουν τα θαλάσσια σύνορα, η ανάγκη μετάβασης σε ευρωπαϊκό έδαφος είναι τελικά αυτή που υπερτερεί.

Έτσι το πρωί της Κυριακής 20 άτομα εντοπίστηκαν στην Ιχθυόσκαλα ενώ το πρωί της Δευτέρας 55 μετανάστες εντοπίστηκαν στη Βοκαριά Νενήτων.

Όλα αυτά την ώρα που ο αριθμός των ατόμων που διαμένουν στη Χίο φθάνει τους 2.452 πρόσφυγες και μετανάστες.

«Αυτό που έχουμε αντιληφθεί το τελευταίο διάστημα είναι ότι η πληροφορία ότι πρόσφυγες και μετανάστες αναχωρούν από τη Χίο μεταφέρεται στις απέναντι ακτές με αποτέλεσμα ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός να επιχειρεί να περάσει παράνομα τα σύνορα με την ελπίδα ότι θα φύγει άμεσα από το νησί. Από την άλλη δεν αποτελεί λύση το να μη φεύγει κανείς από τη Χίο για να υπάρχει η εικόνα ότι όσοι επιχειρήσουν το πέρασμα των συνόρων δεν έχουν μέλλον στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει συνεχής και πιο εντατική παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αλλά και να ξυπνήσει επιτέλους η τουρκική ακτοφυλακή που πολλές φορές δεν συνεργάζεται ούτε με τα ελληνικά σκάφη, ούτε με τα πλοία της Frontex και του ΝΑΤΟ», ανέφερε στον «π» στέλεχος του Λιμεναρχείου Χίου. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση