29.10.2014 7:21

47 μετανάστες σε Καρδάμυλα κι Οινούσσες

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη τριάντα εννέα (39) παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή “ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ” ν.Χίου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης της οικείας Λιμενικής Αρχής για ύπαρξη ικανού αριθμού μεταναστών στην ανωτέρω περιοχή, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, σε συνεργασία με προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού και του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλων, μετέβησαν άμεσα στην περιοχή, όπου εντόπισαν τριάντα εννέα (39) μετανάστες.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν καθώς στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ” για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Επίσης, οκτώ (08) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στις Οινούσσες.

Συγκεκριμένα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου από το στρατιωτικό παρατηρητήριο της νήσου, για ύπαρξη μεταναστών στην περιοχή Παναγίας Οινουσσών Χίου.

Άμεσα στο σημείο, μετέβη πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου παρέλαβε τους ανωτέρω, μεταφέροντας τους στο λιμένα Χίου, όπου και συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ” για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ