28.2.2023 7:39

45 νέοι εθελοντές στην Υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού της Χίου

Στην απονομή των πτυχίων των νέων 45 εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού παρευρέθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος εξήρε το έργο του κύριου Μηταράκη στο Μεταναστευτικό, τονίζοντας την εξαιρετική συνεργασία του φορέα με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Από την πλευρά του, ο κύριος Μηταράκης παρέθεσε σύντομο χαιρετισμό, στον οποίο στάθηκε στην προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην μεταναστευτική κρίση στη χώρα μας, εκφράζοντας παράλληλα την περηφάνειά του για το έργο του φορέα τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο στο νησί της Χίου.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη:

«Κυρίες και κύριοι,

να συγχαρώ και εγώ από καρδιάς τους σαράντα πέντε (45) νέους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι θα συμβάλλουν στο έργο του Οργανισμού. Ένα έργο που μας κάνει υπερήφανους, ειδικά αυτήν την εποχή, όταν η μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στη γειτονική Τουρκία και Συρία έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να βοηθήσει τη γείτονα. 

Είναι πάντα χαρά για εμένα να βρίσκομαι σε εκδηλώσεις του Ερυθρού Σταυρού, είτε στη Χίο είτε στην Αθήνα. Και πράγματι υπό την ηγεσία του Dr. Αυγερινού, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αναγεννιέται, από μία δύσκολη πραγματικά περίοδο.

Προ μηνός είχα τη χαρά να υποδεχθώ στο γραφείο μου τον Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου και είδα στα λόγια του την αναγνώριση πλέον που είχε η Διεθνής Ομοσπονδία για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Όπως το ναυάγιο στη Τζιά, στον εμπρησμό στη Μόρια, στις αφίξεις που είχαμε τον Μάρτιο του 2020 στην προσπάθεια εργαλειοποίησης του Μεταναστευτικού. Στην προστασία ασυνόδευτων ανηλίκων που βρέθηκαν στη χώρα μας και ζήτησαν άσυλο. Και βρήκαμε στο πρόσωπό σας, στο πρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού, ένα ανιδιοτελή εταίρο με ξεκάθαρο ανθρωπιστικό προσανατολισμό ο οποίος μας βοήθησε σε κάθε δυσκολία. Για το λόγο αυτό, το 2021 η Ελληνική Πολιτεία σας απένειμε τον χρυσό σταυρό του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Όταν σας πρωτογνώρισα, κύριε Γεραζούνη, είπα στον κύριο Αυγερινό πως είμαι περήφανος που στη Χίο έχουμε ένα από τα πιο ισχυρά παραρτήματα του Ερυθρού Σταυρού, το οποίο έχει αγαπήσει απόλυτα η τοπική κοινωνία. Αυτή την περηφάνια την έχω ακόμα. Να είστε καλά και συγχαρητήρια».

 

Η τοποθέτηση του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού:

«Ο Υπουργός είναι ένας άξιος εκπρόσωπος του ελληνικού Κοινοβουλίου που με την παρουσία του και τον κρυστάλλινο λόγο του τιμά την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του. Τον ευχαριστώ θερμά για την πραγματικά πάντα άμεση ανταπόκριση στα πολλά ζητήματα που ανέκυπταν, με τις πολλές δομές που έχουμε και λειτουργούμε ασυνόδευτων παιδιών».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ