12.7.2012 10:50

3.500 για το ΡΕΞ

ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΕΣ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΨΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

 
Στη διαδικασία ανεύρεσης χορηγών βρίσκεται ο Δήμος Χίου, προκειμένου να καλύψει το κόστος εκτύπωσης και τοποθέτησης της γιγαντοαφίσας, που θα καλύψει την πρόσοψη του κτιρίου του Ρεξ, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Χίου.
Όπως ανέφερε μιλώντας στον «π» η υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων του Δήμου Ρ. Δαμίγου, το κόστος της συγκεκριμένης αφίσας σύμφωνα με τη φθηνότερη προσφορά ανέρχεται στα 3.500 ευρώ μαζί με την τοποθέτηση.
«Τα χρήματα είναι αρκετά γιατί πρόκειται να εκτυπωθεί μία γιγαντοαφίσα που θα καλύπτει όλη την πρόσοψη του κτιρίου. Παράλληλα θα πρέπει να δημιουργηθούν ειδικές υποδοχές στο κτίριο για να γίνει η τοποθέτησή της ενώ θα χρειαστεί και η συνδρομή γερανών. Όλα αυτά είναι μέσα στην προσφορά που λάβαμε» είπε η ίδια, τονίζοντας ότι ο δήμος έχει έρθει ήδη σε επαφή με γνωστό επιχειρηματία της ακτοπλοΐας που προθυμοποιήθηκε να καλύψει μέρος των εξόδων.
Σε ότι αφορά πάντως το στολισμό της πόλης, αυτός προχωράει στα φυσιολογικά πλαίσια και κάτω από τις υποδείξεις ανθρώπων της επιστήμης και των γραμμάτων με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη και την Αθηνά Ζαχαρού Λουτράρη, να αποτελούν τους άτυπους εξωτερικούς συνεργάτες του Δήμου.
Μάλιστα στο αμέσως επόμενο διάστημα και αφού πρώτα τακτοποιηθεί το ζήτημα με την τοποθέτηση αφισών για τα ελευθέρια μέσα στην πόλη αλλά και στις πύλες εισόδου, ο Δήμος θα προχωρήσει στη δημιουργία ειδικών καλαίσθητων ταμπλό, πάνω στα οποία θα αναγράφονται ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες από τις ημέρες της απελευθέρωσης το 1912.
«Κάνουμε μία σοβαρή προσπάθεια εν μέσω οικονομικής κρίσης, να ευπρεπίσουμε την πόλη και να δώσουμε μία άλλη νότα με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του νησιού. Σε αυτά τα πλαίσια θέλουμε δίπλα μας την κοινωνία και κυρίως όσους μπορούν να συνδράμουν το δύσκολο οικονομικά έργο του Δήμου», ανέφερε με τη σειρά του ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης.
Σχετικά πάντως με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της συγκεκριμένης απόφασης αυτό δεν έχει καθοριστεί αφού θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της χρηματοδότησης.
«Μόλις βρεθούν τα χρήματα τότε η ιδέα αυτή θα γίνει άμεσα πραγματικότητα», είπε κλείνοντας ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ