28.8.2013 17:00

33 φορείς γύρισαν πλάτη…

ΜΟΝΟ 9 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 42 ΦΟΡΕΙΣ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014

Εικόνα σταθερά φθίνουσας πορείας και απαξίωσης δίνει η  Επιτροπή Διαβούλευσης. Μόνο 9 εκπρόσωποι συλλόγων έδωσαν το παρόν στη χθεσινή διαδικασία, όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου για το 2014. Οι υπόλοιποι από τους 42 φορείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή, απέχουν από τις τελευταίες διαδικασίες, ίσως επειδή έχουν συνειδητοποιήσει την έλλειψη ειδικού βάρους του οργάνου. Πιθανά κάποιους δεν διευκολύνει και η μεσημβρινή ώρα των συνεδριάσεων.

Καθοριστική για τη διαδικασία ήταν η ομολογία των Π. Λαμπρινούδη, Π. Στεφάνου και Λ. Τσακού, ότι το ποσόν του 1.100.000 που διατίθεται για το 2014 από τη ΣΑΤΑ  επαρκεί μόνο για την κάλυψη κάποιων ελάχιστων έργων βασικής υποδομής.

« Δεν μας φτάνει για να καλύψουμε ούτε τις βασικές μας ανάγκες, με το ζόρι θα καθαρίσουμε τους αγροτικούς δρόμους και θα αποκαταστήσουμε την εσωτερική οδοποιϊα. Γι’ αυτό ξεκινάμε βάζοντας κάποια έργα στη ΣΑΤΑ και μετά προσπαθούμε να τα εντάσσουμε σε άλλα προγράμματα», επεσήμανε ο δήμαρχος.

Καταψήφιση

Η πρόταση καταψηφίστηκε από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Τάσο Κώσταλο, ο οποίος εστίασε στην αναποτελεσματικότητα του φορέα και την λανθασμένη στόχευση του σχεδιασμού, όπως και ο εκπρόσωπος της Ε.Ο.Π.Ε Τάσος Ποδιάς, που χαρακτήρισε άτοπη τη σχεδιαζόμενη διάθεση των πιστώσεων για τη δημοτική ενότητα Καρδαμύλων, που εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά και μόνο στον καθαρισμό των αγροτικών δρόμων. Kριτική ήταν και η στήριξη που προσέφεραν στο προεδρείο της Επιτροπής οι εκπρόσωποι του ΕΛΙΞ, του Ερυθρού Σταυρού, των Εθελοντών του κάστρου, του φιλοπρόοδου Ομίλου Κάμπου και του Ερυθρού Σταυρού.

Θα καούμε

Αντίθετα, την ανάγκη φροντίδας τους στήριξαν οι εκπρόσωποι της Εθελοντικής Ομάδας Πυρόσβεσης της Ιωνίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελανειούς τονίζοντας την αναγκαιότητα του έργου για την καταστολή των πυρκαγιών και την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ