13.6.2012 9:05

33 εποχικοί δασοπυροσβέστες για τη Χίο

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 5ΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Στην άμεση πρόσληψη 1.500 εποχικών δασοπυροσβεστών προχωρά το Πυροσβεστικό Σώμα, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.
Οι επιτακτικές ανάγκες κάλυψης των κενών που υπάρχουν στο προσωπικό της Πυροσβεστικής κατά τη θερινή περίοδο, υποχρέωσαν την αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ να γνωμοδοτήσει θετικά στο αίτημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την πρόσληψη εποχικών δασοπυροσβεστών.
Σε ότι αφορά την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού μας από τους 1500 εποχικούς δικαιούμαστε 33 άτομα, τα οποία θα συνεισφέρουν στο έργο των μόνιμων υπαλλήλων.
«Τα προηγούμενα χρόνια, παίρναμε περίπου 80 άτομα για τη θερινή περίοδο. Ωστόσο από τους 80 εποχικούς οι 47 έγιναν 5ετούς διάρκειας και έτσι φέτος θα ενισχυθούμε με 33 άτομα πεντάμηνης σύμβασης. Ήδη η διαδικασία έχει καθυστερήσει αρκετά και η δύναμη της Π.Υ. Χίου όπως όλοι γνωρίζετε είναι ελλιπής. Ευελπιστούμε ότι σύντομα οι 33 συνάδελφοι θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, δεδομένου ότι έχουμε αρχίσει και μπαίνουμε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου», ανέφερε μιλώντας στον «π» ο διοικητής της Π.Υ. Χίου Ιακ. Αρχοντάκης.
Την ίδια ώρα πάντως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυρόσβεσης καλεί τους υποψηφίους να προμηθευτούν άμεσα τις ιατρικές γνωματεύσεις από τον ασφαλιστικό τους φορέα (ΙKA), ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία πρόσληψής τους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ