2.12.2015 14:07

30 αγνοούμενοι και 3 νεκροί μεταξύ Χίου - Τσεσμέ

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι αγνοούνται ύστερα από το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες στις δυτικές ακτές της Τουρκίας, σύμφωνα με την τουρκική ακτοφυλακή, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ανατολή το απόγευμα της Τρίτης 1/12.

Το σκάφος, που μετέφερε περί τους 35 ανθρώπους, είχε προορισμό το νησί της Χίου, αλλά βούλιαξε έξω από τις ακτές του Τσεσμέ, στην επαρχία της Σμύρνης. 

Δύο από τους επιβάτες κολύμπησαν ως την ακτή και ειδοποίησαν την τουρκική ακτοφυλακή. Πλοία έρευνας και διάσωσης πήγαν στην περιοχή. Τρεις πρόσφυγες βρέθηκαν νεκροί, προσθέτει το δημοσίευμα, σε κοντινή ακτή. 

Τουλάχιστον 3.138 πρόσφυγες έχουν βρει το θάνατο προσπαθώντας να περάσουν τη Μεσόγειο το 2015, ως τώρα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, καταλήγει το δημοσίευμα- να σημειώσουμε ότι περιέργως η θλιβερή είδηση δεν έχει αναπαραχθεί ευρέως ως τώρα, αντίθετα με ό,τι γίνεται συνήθως.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ